Україна й США обговорюють передачу військової допомоги, що призначалася Афганістану

Україна й США обговорюють передачу військової допомоги, що призначалася Афганістану
Україна та США обговорюють можливість передачі українським ЗСУ військової допомоги. Мовиться про зброю, яка раніше призначалася Афганістану.

Посол України в США Оксана Маркарова розповіла, що сьогодні стоїть питання про те, що необхідно ЗСУ. Повідомляє Радіо Свобода.

Відповідаючи на питання, чи передуть США Україні військову допомогу, яка призначалася Афганістану, Маркарова відповіла:

Ми активно працюємо зараз, і міністр оборони Олексій Резніков розмовляв про це під час свого візиту, і це питання теж активно обговорюється.

Дипломат підкреслила, що наразі питання полягає не в тому, що Україна може отримати в цьому випадку, а в тому, що необхідно ЗСУ. Посол уточнила, що зараз йде робота над розширенням переліку військової допомоги від США.

На початку грудня минулого року Україна попросила США передати частину американських озброєнь, які призначалися Афганістану до захоплення там влади Талібаном.

Оксана Маркарова розповіла, що Україна отримає від США заплановані 300 мільйонів доларів. Однак буде й інша допомога, деталі якої поки розкривати рано.

Є безпосередньо пряма допомога, яку нам надають США через свій бюджет – на 2022 рік ця сума вже більша, її збільшено до 300 мільйонів,
– заявила Маркарова.

Вона уточнила, що компонент, який може йти на летальну оборону зброю, теж зріс. За словами дипломатки, це та сума, яку заклали на 2022 рік і щодо якої оборонні відомства обох країн співпрацюють.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
Україна просить у США зенітно-ракетні комплекси Patriot - CNN Україна просить у США зенітно-ракетні комплекси Patriot - CNN
Київ покладає надії на американські зенітно-ракетні комплекси Patriot. Однак США не поспішають їх поставляти через можливу негативну реакцію Росії.
Третій літак військової допомоги від США вже в Україні Третій літак військової допомоги від США вже в Україні
До аеропорту «Бориспіль» прибув літак з третьою партією військової допомоги від США в рамках безпекового пакету.
Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній" Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній"
Володимир Путін, коментуючи інформацію про підготовку Росії до повномасштабного наступу на Україну, сказав, що "червоною лінією" для Росії буде створення загроз для її безпеки, посилаючись на військові навчання НАТО й України в Чорному морі.
Loading...
Load next