Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній"

Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній"
Володимир Путін, коментуючи інформацію про підготовку Росії до повномасштабного наступу на Україну, сказав, що "червоною лінією" для Росії буде створення загроз для її безпеки, посилаючись на військові навчання НАТО й України в Чорному морі.

Президент США Джо Байден заявив у п'ятницю, що розробляє комплексні ініціативи, щоб утруднити вторгнення президента Росії Володимира Путіна в Україну, і що він не погодиться на "червоні лінії" Москви, оскільки зростають побоювання, що тліючий конфлікт може перерости у війну.

Понад 94 тисячі російських військовослужбовців зосереджені біля кордонів України, заявив міністр оборони України Олексій Резніков, який посилався на звіти розвідки, які свідчать про те, що Москва може планувати широкомасштабний військовий наступ на кінець січня.

Москва, у свою чергу, звинуватила Україну та Сполучені Штати в дестабілізаційній поведінці та припустила, що Київ, можливо, готується розпочати власний наступ на Сході України, що українська влада заперечує.

Те, що я роблю, — це об’єдную те, що, на мою думку, є найбільш повним і значущим набором ініціатив, щоб зробити пану Путіну дуже і дуже важко йти далі у наступ. Я бачу, що люди хвилюються, що він може зробити», – сказав Байден. 

Пізніше в п’ятницю, від’їжджаючи на вихідні до Кемп-Девіда, Байден сказав журналістам:

Ми давно знаємо про дії Росії, і я сподіваюся, що ми проведемо довгу дискусію з Путіним.

Що ж до вимог Росії, то президент США висловився чітко:

Я не приймаю чиїхось червоних ліній.

Цього тижня офіційні особи США та України знову попередили, що проти Росії готуються жорсткі економічні санкції.

З початку цієї адміністрації ми продемонстрували, що Сполучені Штати та наші союзники готові використовувати низку інструментів для боротьби зі шкідливими діями Росії.

Ми без вагань будемо використовувати ці та інші інструменти в майбутньому. – сказав високопоставлений американський чиновник на умовах анонімності, відповідаючи на запитання про план Байдена. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Третій літак військової допомоги від США вже в Україні Третій літак військової допомоги від США вже в Україні
До аеропорту «Бориспіль» прибув літак з третьою партією військової допомоги від США в рамках безпекового пакету.
Росія планує найбільшу війну в Європі з 1945 року - Борис Джонсон Росія планує найбільшу війну в Європі з 1945 року - Борис Джонсон
Перед відвідуванням Мюнхенської конференції з безпеки Джонсон заявив, що у Заходу все ще є шанс уникнути кровопролиття і війни, але для цього буде потрібна переважна демонстрація єдності і солідарності.
"Її потрібно змушувати", - Лавров хоче, щоб Україні нагадали про "Мінські домовленості" "Її потрібно змушувати", - Лавров хоче, щоб Україні нагадали про "Мінські домовленості"
Німеччина та Франція нібито повинні змусити Україну виконати "Мінськ".
Loading...
Load next