Ухилення ліквідації забруднення ртуттю: заступнику Кличка повідомили про підозру

Ухилення ліквідації забруднення ртуттю: заступнику Кличка повідомили про підозру
Досудове розслідування здійснюється Деснянським управлінням поліції ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу ДСР Нацполіції України.

Заступника голови Київської міської державної адміністрації та колишнього ліквідатора ВАТ "Радикал" звинувачують в ухиленні ліквідації забруднення ртуттю. Про це повідомили 31 січня.

Мова йде про заступника голови КМДА Петра Пантелеєва. Він міг знехтувати заходами упродовж 2014-2021 років, які повинні ліквідувати наслідки екологічного забруднення.

Зазначається, що на території заводу "Радикал" загальний обсяг ртуті становить близько 200 тисяч тонн. У прокуратурі наголосили, що це спричинило шкоду в розмірі понад 40 мільярдів гривень.

Своєю чергою інформацію про підозру Пантелеєву підтвердили у КМДА та зауважили, що завод "Радикал" ніколи не був у власності міста та додали, що небезпечні відходи виникли через недбальство власників підприємства.

Крім цього, у КМДА вважають, що підозра є "черговою спробою політичного тиску на міську владу". За їхніми словами, державні органи заблокували намагання міста розробити проєкт утилізації та фінансувати його.

Нагадаємо, раніше "Слуга народу" Одарченко заявив, що службова халатність і корупція в "Укрзалізниці" ведуть до екологічної катастрофи.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Рада ухвалила держбюджет-2022: основні показники Рада ухвалила держбюджет-2022: основні показники
Витрати на національну безпеку та оборону підвищили на 3,7 мільярда, зокрема, на Збройні сили України – 2,5 мільярда.
Кличко поскаржився на погрози та обшуки, які відбуваються після нарад в Офісі Президента Кличко поскаржився на погрози та обшуки, які відбуваються після нарад в Офісі Президента
Мер Києва Віталій Кличко заявив, що йому систематично погрожують звільненням з посади голови Київської міської державної адміністрації, а силовики тим часом регулярно влаштовують обшуки в комунальних київських підприємствах.
"Рекордні обсяги": Україна отримала понад 1000 тонн зброї та обладнання від партнерів "Рекордні обсяги": Україна отримала понад 1000 тонн зброї та обладнання від партнерів
Раніше повідомлялося, що Польща відправить першу партію оборонної зброї до України цього тижня.
Loading...
Load next