До 4500 грн за послугу: у Києві головлікарю оголосили підозру у підробці COVID-сертифікатів

До 4500 грн за послугу: у Києві головлікарю оголосили підозру у підробці COVID-сертифікатів
У Києві оголосили про підозру головлікарю лікарні через підробку сертифікатів про вакцинацію від Covid-19.

Щомісячно до електронної системи eHealth вносилось близько 2000 недостовірних записів про проходження вакцинації без відвідування медичних закладів. Зазначені послуги коштували від 3000 до 4500 гривень, - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що незаконну діяльність з підроблення сертифікатів про ковід-вакцинацію викрили у грудні 2021 року. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратура у Telegram.

Учасники схеми щоденно формували та передавали лікарям списки осіб для внесення до електронної системи eHealth недостовірних відомостей про здійснення їм щеплення від Covid-19. Ці дані в подальшому завантажувались до "Дії".
 
Наразі двом особам, у тому числі головному лікарю однієї із районних лікарень міста, повідомили про підозру за несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах.

Правоохоронці встановлюють інших учасників протиправної діяльності для притягнення їх до відповідальності.

Нагадаємо, що з гранатомета обстрілював українські позиції в районі Станиці Луганської: СБУ затримала бойовика. Контррозвідка продовжує заходи із викриття і притягнення до відповідальності учасників незаконних збройних формувань ОРДЛО.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Український COVID-сертифікат протестували у Франції (відео) Український COVID-сертифікат протестували у Франції (відео)
Український COVID-сертифікат у "Дії" успішно протестували за кордоном. Він одними з першими отримав визнання Євросоюзу.
На Черкащині сімейна лікарка підробляла Covid-сертифікати (відео) На Черкащині сімейна лікарка підробляла Covid-сертифікати (відео)
За внесення відомостей до відповідних електронних реєстрів про нібито проведену вакцинацію лікарка просила 5 тисяч гривень.
У Києві через спробу самогубства помер 15-річний хлопець, батьки якого стали жертвами COVID (відео) У Києві через спробу самогубства помер 15-річний хлопець, батьки якого стали жертвами COVID (відео)
Учора, у Києві 15-річний підліток Денис Родіков спробував накласти на себе руки, стрибнувши з моста. Батьки неповнолітнього хлопця, Володимир та Діана Родікови померли у березні внаслідок ускладнень від коронавірусу, 13 дітей сім'ї залишились сиротами. В тому числі і 15-річний Денис.
Loading...
Load next