Російські війська більше не мають повного контролю над Херсоном, — Пентагон (відео)

Російські війська більше не мають повного контролю над Херсоном, — Пентагон (відео)
Раніше сьогодні росіяни заявляли, що повністю контролюють місто.

Фото: Getty Images

Російські війська більше не мають повного контролю над Херсоном. Це перше велике українське місто, яке який вдалося зайняти росіянам за місяць війни.

Про це повідомляють у The New York Times з посиланням на високопоставленого чиновника Пентагону, передає ПравдаТУТ News.

Українські сили зараз ведуть запеклі бої в Херсоні та відкидають там російське завоювання, знову перетворюючи стратегічно важливе портове місто на «спірну територію», – сказав чиновник журналістам під час брифінгу.

Тобто це суперечить оприлюдненій у п’ятницю заяві начальника Генштабу російських військових генерал-майора Сергія Рудського, який стверджував, що Херсонська область "під повним контролем" російських військ.

Українці в Херсоні та українські чиновники також поставили під сумнів оцінку Пентагону, заявивши, що місто, схоже, частково контролюють місто, проте українські сили воюють по всій Херсонській області.

Будь-який успіх України у поверненні Херсона був би величезним ударом для військових зусиль путіна, що ускладнить для Росії виконання будь-яких планів щодо захоплення контролю над українським узбережжям Чорного моря та південним портом Одеси. Втрата Херсона також поставить під загрозу російські війська, які воюють у сусідньому Миколаєві, - сказав представник Пентагону.

Про глухий стан для військ путіна в Україні, свідчить й те, російські солдати зайняли "оборонні позиції" на місцях поблизу Києва. За словами чиновника, вони також припинили спроби захопити столицю з землі.

Вони не показують жодних ознак того, що можуть рухатися Києвом із землі. Американські офіційні особи вважають, що Росія віддає перевагу війні на сході України, де підтримувані Росією сепаратисти воюють з українськими військами з 2014 року, – додав чиновник. 

Нагадаємо, глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Пентагоні назвали головні промахи росії у війні з Україною У Пентагоні назвали головні промахи росії у війні з Україною
Серед них проблеми з логістикою та розвідкою.
Байден вважає, що Росія може вторгнутися в Україну найближчими днями, а ЗМІ назвали конкретну дату (відео) Байден вважає, що Росія може вторгнутися в Україну найближчими днями, а ЗМІ назвали конкретну дату (відео)
Російські війська і надалі залишаються біля кордонів України.
У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України
У Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.
Loading...
Load next