У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України

У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України
У Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.

Про це заявив на вчорашньому брифінгу представник Пентагону Джона Кірбі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми бачили коментарі російської сторони про завершення навчань, про те, що вони збираються відвести війська. Поки занадто рано говорити з якою-небудь конкретикою про те, як ми це оцінюємо", - зазначив американський урядовець.

Зокрема США й надалі продовжують спостерігати за військовою ситуацією в Україні й зазначають, що Російська Федерація повинна припинити провокації щодо України, поважати її територіальну цілісність, а також сприяти стабільності уздовж кордону з Україною й у Криму.

Нагадаємо, що учора стало відомо, що Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму. Військові почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Зокрема у Міністерстві оборони Росії повідомили, що їхні військові, які брали участь у планових навчаннях на території окупованого Криму, почали повертатися на свої бази.

Читайте також
"Я прошу не сіяти паніку": Резніков розповів про ситуацію на українському кордоні "Я прошу не сіяти паніку": Резніков розповів про ситуацію на українському кордоні
З кінця жовтня 2021 року Росія стягує війська до українських кордонів.
"Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу "Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу
Росія повинна повністю виконати свої мінські зобов’язання - вивести свою зброю та очолювані неї сили, підтримати розформування збройних угрупувань, що діють на Сході України, та повернути Україні контроль над міжнародно визнаним кордоном України.
"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну "Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.
Loading...
Load next