"Небезпека залишається": місцева влада розповіла про ситуацію у Києві та області

"Небезпека залишається": місцева влада розповіла про ситуацію у Києві та області

У Києві лишається загроза нападу російських окупантів. Незважаючи на це, в столиці вживаються заходи для збільшення маршрутів громадського транспорту, щоб при цьому не порушити загальну систему оборони міста.

Про це повідомили у пресслужбі Київської військової міської адміністрації. Столиця продовжує жити в умовах воєнного стану.

Небезпека для Києва залишається! Враховуючи, що столиця – це політичний та економічний центр України – сьогодні багато хто повертається, місто оживає. КМВА вживає заходів для того, щоб, не порушуючи загальну систему оборони, дати можливість покращити рух містом. Сьогодні розглядається прийняття рішення щодо збільшення автобусних, трамвайних та тролейбусних маршрутів, про функціонування метро, а також відкриття мостів для руху, – уточнили в пресслужбі.

Своєю чергою мешканці Київщини зможуть повернутися у свої домівки до кінця квітня, повідомив голова Київської ОВА Олександр Павлюк в етері телемарафону, передає видання "БЖ".

За його словами, влада області робить для цього все необхідне, але поки що повертатися небезпечно. Зараз триває розмінування території: лише протягом минулого тижня на території області знешкодили близько 11 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Водночас для боротьби з мародерством і охорони майна жителів, які поки що не повернулися додому, залучили близько 600 поліцейських.

Також продовжується відновлення транспортної інфраструктури. Минулого тижня від решток розбитої техніки звільнили Житомирську трасу, починають запускати об'їзні мости. В області також розбирають частину блокпостів, залишають лише найважливіші. Але це робиться поступово, поки не створено ще один оборонний рубіж, більш віддалений від Києва, бо небезпека наступу з півночі для столиці й області все ще лишається.

Крім того, продовжують відновлювати електропостачання, оскільки наразі 352 населені пункти Київщини не мають світла.

Основні відновлювальні роботи планують завершити до Великодня, решту – до кінця травня.

Нагадаємо, раніше на Житомирщині звільняли дороги від несанкціонованих перешкод.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео) Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео)
Дякуємо за ваш захист та службу! Слава Україні! Слава її Збройним Силам!
Найкоротший шлях із Росії до Києва: Україна ініціювала оборонну стратегію для Чорнобильської зони відчуження Найкоротший шлях із Росії до Києва: Україна ініціювала оборонну стратегію для Чорнобильської зони відчуження
У разі нападу Росії українських сил у Чорнобильській зоні відчуження може бути недостатньо.
"Живі щити" та вивезення тіл: розвідка розповіла правду про "гуманітарні коридори" від Росії "Живі щити" та вивезення тіл: розвідка розповіла правду про "гуманітарні коридори" від Росії
7 березня окупанти оголосили про відкриття "гуманітарних коридорів". Втім, варіант запропонований Москвою не має нічого спільного з загальноприйнятими поняттями про евакуацію мирного населення із зони бойових дій.
Loading...
Load next