Естонія допоможе Україні відбудувати Житомирщину (відео)

Естонія допоможе Україні відбудувати Житомирщину (відео)
Естонія вже отримала певне розуміння потреб України і планує надати допомогу на підставі отриманої інформації.

Міністр закордонних справ України провів спільну конференцію з міністеркою закордонних справ Естонії Евою-Марією Лійметс. За її словами, Естонія допоможе Україні у відновленні Житомирської області.

Про це пише Укрінформ з посиланням на брифінг, передає ПравдаТУТ News.

Ми хотіли б зосередити нашу увагу на Житомирській області. Ми хотіли б допомогти цій галузі з проведенням відновлення, — зазначила Лійметс.

Глава МЗС Естонії зауважила, що Естонія вже отримала певне розуміння потреб України і планує надати допомогу на підставі отриманої інформації.

Естонія — це невелика країна, але наша ідея полягає в тому, щоб залучити інших партнерів, зокрема, фінансових партнерів та інші країни, щоб спільно приєднатися до відновлення будинків, дитячих садків та забезпечити реалізацію великих інфраструктурних проєктів, - наголосила Лійметс.

Вона долала, що Естонія також планує відправити групу експертів із розмінування, які допомагатимуть із розмінуванням у звільнених регіонах України.

Звісно, ми повністю підтримуємо набуття Україною статусу кандидата на вступ до ЄС. Ми хотіли б відзначити ту велику роботу, яка була проведена щодо заповнення анкети ЄС. Ми продовжуємо підтримувати Україну різними способами, всіма можливими способами, - запевнила глава МЗС Естонії.

Політикиня нагадала, що Естонія прийняла понад 35 тис. українців біженців.

Ми продовжуємо надавати гуманітарну допомогу і нещодавно проголосували про виділення додаткових EUR3 млн на гуманітарну допомогу для України, - розповіла міністр.

Вас також може зацікавити стаття: у Львові відкрили друге модульне містечко для переселенців. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.
Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн
У США виділили додаткову фінансову допомогу у розмірі 7,5 мільйонів доларів для українських військових та Збройних Сил України.
Loading...
Load next