У Львові відкрили друге модульне містечко для переселенців (відео)

У Львові відкрили друге модульне містечко для переселенців (відео)
Це містечко підключили до систем водо- та електропостачання та каналізації. Загалом до середини осені тут зможуть проживати понад 300 людей.

У  Львові відкрили вже друге модульне містечко для тимчасового проживання переселенців. Загалом тут зможуть проживати понад 300 людей. І навіть дозволили взяти із собою домашніх улюбленців. Кімнати невеличкі, але зручні розповідають тутешні мешканці. Є шафи та інші необхідні меблі. Також це містечко підключили до систем водо- та електропостачання та каналізації. 

Дуже класно. Приїхали, а головне тут душова. Тілько вчора от приїхали, а поки що все добре. Ставлення до людей тут, до переселенців дуже гарне. Ми жили у 81-й школі  там дуже нас гарно прийняли, усі умови, усе що тільки можна. Різні екскурсії, про Львів розповідали багато, - зазначає Владислава, переселенка.

Ще дізнаємось, що до чого в такому ракурсі, а далі буде. Візуально все добре, звісно, краще ніж без даху бути зовсім. Я 30-го березня приїхала. Тут донька з Миколаївщини з дітками приїхала, самій їй дуже тяжко було, то я допомагаю, — розповідає Світлана, переселенка. 

 Ці модульні будиночки звели за співпраці з польським урядом та за сприяння Міністерства розвитку громад та територій. Люди зможуть тут комфортно проживати до середини осені. 

Зараз співпрацюємо з офісом президента, з урядом стосовно запуску програми будівництва/купівлі житла для тих людей, які є в біді. Це дуже серйозне питання, зараз також працюємо з Європейськими банками. Тому важливо видобувати правильну схему, — каже Андрій Садовий, міський голова Львова. 

Також на території містечка розміщена охорона, а територію постійно прибиратимуть спеціальні служби. З харчуванням теж допомогли іноземні партнери. 

World central kitchen дуже дякуємо, що взяли на себе бажання й можливість харчувати людей. Це продовження проєкту, який розпочався у Стрийському парку і я думаю, що це не останній проєкт, який реалізовується спільно з Львовом, — підсумував Максим Козицький, голова Львівської обласної військової адміністрації. 

Додамо, що крім зведення модульних містечок у Львові, також планується встановлення тимчасових будиночків для проживання переселенців й на території громад області за кошти іноземних партнерів. Вже сформовано список з майже 100 ділянок, які можуть підійти під це завдання.     

У Львові відкрили друге модульне містечко для переселенців

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Львів обстріляли ракетами: 7 людей загинуло, 11 – поранені (відео) Львів обстріляли ракетами: 7 людей загинуло, 11 – поранені (відео)
Три влучання в складські приміщення, які не використовувалися військовими. А також одне влучання по станції техобслуговування автомобілів.
Чи готова Львівщина до надзвичайної ситуації (відео) Чи готова Львівщина до надзвичайної ситуації (відео)
Львів напрацював план заходів і активно співпрацює з територіальною обороною, на випадок надзвичайної ситуації.  
Львівська область першою в Україні впроваджує електронний квиток для обласного транспорту Львівська область першою в Україні впроваджує електронний квиток для обласного транспорту
Раніше посадовці Львівської міськради відклали впровадження електронного квитка для всіх категорій пасажирів ще на пів року, з 13 січня 2022 року він працюватиме лише для пільгової категорії львів'ян.
Loading...
Load next