Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн

Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн
У США виділили додаткову фінансову допомогу у розмірі 7,5 мільйонів доларів для українських військових та Збройних Сил України.

Про це у сьогодні повідомило посольство США у Києві на своїй сторінці у Twitter.

"Сполучені Штати продовжують надавати непохитну підтримку Збройним силам України, виділяючи 7,85 мільйона доларів на командування і управління, зв'язок, запасні частини для автомобілів, медичні компоненти і тактичне обладнання в рамках останньої поставки допомоги у сфері безпеки", - зазначається у повідомленні американського посольства.

Отриману фінансову допомогу направлять на вдосконалення управління і зв’язку, а також запасних частин та агрегатів до автомобілів й медичного обладнання. Зазначимо також, що фінансова підтримка Україні була надана у межах допомоги США в сфері безпеки на загальну суму понад $2 млрд, наданих з 2014 року.

Нагадаємо, що державний секретар США Ентоні Блінкен в травні може відвідати Україну. Наразі тривають переговори та узгодження щодо візиту американського посадовця. Цим самим адміністрація президента Байдена хоче висловити свою підтримку Україні та показати на скільки вона цінує її як союзника.

Читайте також
Напередодні зустрічі з Зеленським: Байден виділить $60 млн на допомогу Україні Напередодні зустрічі з Зеленським: Байден виділить $60 млн на допомогу Україні
Згідно з документом, Байден делегував повноваження щодо розподілення допомоги державному секретарю Ентоні Блінкену.
Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.
США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.
Loading...
Load next