Україна стала переможцем “Євробачення-2022” (фото, відео)

Україна стала переможцем “Євробачення-2022” (фото, відео)

Переможцем міжнародного пісенного конкурсу “Євробачення 2022”, який цьогоріч проходить у італійському Турині, став український гурт Kalush Orchestra з піснею “Stefania ”.

Україна виграла 66-ий пісенний конкурс “Євробачення-2022”, набравши 631 бал від міжнародних суддів та глядачів. Від глядачів Україна отримала 439 балів, чим зайняла перше місце у глядацькому голосуванні.

Це третя перемога України.

Додамо, що після виступу український гурт Kalush Orchestraз звернулись до всіх глядачів конкурсу із закликом врятувати Маріуполь та бійців “Азовсталі”.

За інформацією ЗМІ, організатори “Євробачення” після цього заявили, що розуміють почуття навколо України на даний момент та вважають, що заяви Kalush Orchestra та інших виконавців, які висловлюють підтримку українському народу, мають гуманітарний, а не політичний характер.

Коментатор цьогорічного Євробачення, Тімур Мірошниченко, не стримував емоцій, коли оголошував результати.

Наших переможців привітали політики європейських країн та Володимир Зеленський.

Вітаємо гурт Kalush Orchestra з перемогою та чекаємо Євробачення 2023 в мирній Україні!

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Kalush Orchestra представлятиме Україну на Євробаченні-2022 (відео) Kalush Orchestra представлятиме Україну на Євробаченні-2022 (відео)
Колектив підписав усі необхідні документи.
"Злив" Калуша та неоднозначна Паш: Нацвідбір на Євробачення закінчився гучним скандалом (відео) "Злив" Калуша та неоднозначна Паш: Нацвідбір на Євробачення закінчився гучним скандалом (відео)
Підозри у фальсифікації голосів, Аліна Паш в окупованому Криму, упередженість суддів — у статті пояснюємо, що сталося на Нацвідборі.
Фінал нацвідбору Євробачення 2022: де та коли дивитися Фінал нацвідбору Євробачення 2022: де та коли дивитися
66-й пісенний конкурс Євробачення 2022 відбудеться в італійському місті Турін на арені Pala Olimpico.
Loading...
Load next