Україні відмовили у проведенні "Євробачення-2023": у Києві з цим не згодні (відео)

Україні відмовили у проведенні "Євробачення-2023": у Києві з цим не згодні (відео)
Прийняти "Євробачення-2023" може Велика Британія, яка посіла друге місце.

Україна не зможе прийняти "Євробачення-2023". Організатори конкурсу звернулися до Великої Британії, щоб обговорити можливість провести конкурс там, оскільки представник цієї країни посів друге місце.

Про це повідомили організатори пісенного конкурсу, передає ПравдаТУТ News.

ЄМС дякує UA.Суспільне за їхню щиру співпрацю та відданість та можливість вивчити усі сценарії протягом кількох тижнів після перемоги Kalush Orchestra's. Нам дуже прикро, що конкурс наступного року не можна провести в Україні», — йдеться у заяві мовника, — повідомили у Європейській мовній спілці.

За правилами конкурсу, організатори розпочнуть переговори з BBC щодо можливого проведення пісенного конкурсу Євробачення-2023 року у Великій Британії, оскільки кандидат Сполученого Королівства посів друге місце на Євробаченні-2022.

Ми прагнемо, щоб перемога України знайшла відображення у шоу наступного року. Це буде для нас пріоритетом у наших дискусіях з можливими господарями, — йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначено, що пісенний конкурс “Євробачення” — це одна з найскладніших телевізійних постановок у світі: над нею працюють тисячі людей, потрібен рік на підготовку. Звісно, ухвалюючи відповідне рішення, зазначили організатори, довелося врахувати війну, що триває в Україні.

Реакція України

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко опублікував  відповідь на заяву ЄМС щодо неможливості проведення Євробачення-2023 в Україні:

Проведення Євробачення-2023 в Україні — це потужний сигнал для всього світу, що він підтримує Україну зараз. Ми будемо вимагати змінити це рішення, тому що вважаємо, що зможемо виконати всі взяті на себе зобов’язання, про що було неодноразово наголошено Європейській мовній спілці.
Тому ми вимагаємо додаткових перемовин щодо проведення Євробачення–2023 в Україні, — зазначив він.

Нагадаємо, 14 травня у Турині пройшло пісенний конкурс "Євробачення-2022", на якому перемогу здобув український гурт Kalush Orchestra з піснею "Stefania".

А уже в червні Україна розпочала підготовку до проведення Євробачення, створивши спеціальний оргкомітет. Оргкомітет очолило одразу дві людини: прем'єр-міністр Денис Шмигаль та керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Їхнім заступником став міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Вони повинні виграти": представник Ізраїлю на Євробаченні підтримав Україну (відео) "Вони повинні виграти": представник Ізраїлю на Євробаченні підтримав Україну (відео)
Michael Ben-David сказав, що українці повинні виграти не тільки музичний конкурс, а й війну за свою країну.
"Злив" Калуша та неоднозначна Паш: Нацвідбір на Євробачення закінчився гучним скандалом (відео) "Злив" Калуша та неоднозначна Паш: Нацвідбір на Євробачення закінчився гучним скандалом (відео)
Підозри у фальсифікації голосів, Аліна Паш в окупованому Криму, упередженість суддів — у статті пояснюємо, що сталося на Нацвідборі.
Українка Олена Усенко зайняла 6 місце на дитячому «Євробаченні» (відео) Українка Олена Усенко зайняла 6 місце на дитячому «Євробаченні» (відео)
Професійне жюрі країн-учасниць та глядачі віддали нашій представниці 125 балів.
Loading...
Load next