Держдеп анонсував ще $100 мільйонів військової допомоги для України

Держдеп анонсував ще $100 мільйонів військової допомоги для України

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Україна отримує додаткове озброєння на суму до 100 мільйонів доларів. Повідомляється на сайті Державного департаменту США.

За дорученням президента я санкціоную наш десятий відбір додаткових озброєнь та техніки для оборони України із запасів Міністерства оборони США на суму до 100 мільйонів доларів. Таким чином, загальна військова допомога США Україні у вигляді зброї та спорядження склала приблизно 3,9 мільярда доларів з того часу, як 24 лютого Росія почала жорстоке і нічим не спровоковане повномасштабне вторгнення в Україну, — зазначив посадовець.

За його словами, американська та міжнародна військова допомога продовжує доповнювати пряму фінансову підтримку США Україні. Також США підтримують документування свідчень звірств Росії проти українців та заходи щодо подальшого посилення тиску на Росію та її спільників.

Спільно ці зусилля зміцнюють позиції України за столом переговорів, продовжуючи ізолювати Росію від світу доти, доки вона не припинить свою безглузду і жорстоку війну проти України. Сполучені Штати сповнені рішучості допомагати Україні й надалі задовольняти свої оборонні потреби та нарощувати свій майбутній потенціал, а також підтримувати союзників та партнерів на східному фланзі НАТО та у ширшому регіоні, — наголосив Блінкен.

Раніше президент США Джозеф Байден привітав підтримку Конгресом нового пакету допомоги на 40 мільярдів доларів для України, пообіцявши, що Україна отримає ще більше артилерії, протиартилерійських систем та іншого обладнання.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
300 мільярдів доларів російських грошей зарезервували для України 300 мільярдів доларів російських грошей зарезервували для України
Центробанк Росії втратив доступ до 300 мільярдів доларів резервів, що лежать на рахунках за кордоном. Їх вже зарезервували для України.
Loading...
Load next