На соцвиплати додатково виділять 73,8 млрд грн

На соцвиплати додатково виділять 73,8 млрд грн

Мінсоцполітики ухвалили зміни до Державного бюджету України на 2022 рік, які передбачають збільшення фінансування соціальної підтримки людей та виплати пенсій.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на Мінсоцполітики.

Зокрема, ухвалені зміни додатково збільшили фінансування:

  • соціальних допомог – на 5,7 мільярда гривень,
  • субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг – на 3,3 мільярда гривень,
  • допомоги на проживання внутрішньопереміщеним особам – на 32,4 мільярда гривень,
  • виплати пенсій  — на 32,3 мільярда гривень.

Міністерка соцполітики України зазначила, що уряд абсолютно одностайний в тому, що під час воєнного стану є два основні пріоритети – армія та підтримка людей, які цього потребують. 

Ми регулярно оцінюємо, наскільки зростають через втрату роботи, вимушене переміщення та інші наслідки війни потреби людей у соціальній допомозі, субсидіях на оплату комунальних послуг. Ми розуміємо, що значна кількість внутрішньо переміщених людей через активні бойові дії або зруйноване житло не може повернутись додому, і для них потрібно продовжувати програму допомоги на проживання. Наш Уряд також впевнений, що попри те, що надходження від ЄСВ менші за плани, які були до широкомасштабного вторгнення, наші літні люди мають отримувати пенсії в повному обсязі, — прокоментувала Марина Лазебна.

Нагадаємо, постачання газу "Північним потоком" з рф до Європи зупинили.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців
В Україні вже з 1 липня прогнозують зростання пенсій, однак лише у деяких категорій українських пенсіонерів. Мінімальні пенсії можуть зрости у тих, хто не підпав під індексації 2019-2020 років і чорнобильців.
В Україні усі субсидії з травня надаватимуться у готівковій формі, - Мінсоцполітики В Україні усі субсидії з травня надаватимуться у готівковій формі, - Мінсоцполітики
З 1 травня цього року усі субсидії надаються українцям у готівковій формі, тобто отримувачі субсидії зможуть розпоряджатися залишками коштів уже в той місяць, за який отримали допомогу, а не чекати завершення опалювального сезону.
В Україні цього року середній розмір лікарняного зріс на 16% В Україні цього року середній розмір лікарняного зріс на 16%
Середній добовий розмір лікарняного у січні-березні 2021 року становив на 16% більше аніж у той же періоду минулого року.
Loading...
Load next