В Україні усі субсидії з травня надаватимуться у готівковій формі, - Мінсоцполітики

В Україні усі субсидії з травня надаватимуться у готівковій формі, - Мінсоцполітики
З 1 травня цього року усі субсидії надаються українцям у готівковій формі, тобто отримувачі субсидії зможуть розпоряджатися залишками коштів уже в той місяць, за який отримали допомогу, а не чекати завершення опалювального сезону.

Про це розповів заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко під час пресконференції 18 травня, повідомляє видання "Укрінформ".

"У перехідному періоді субсидія надавалася у грошовій формі, але за 2 різними механізмами. Перший — це готівкові виплати, які отримували майже 95% одержувачів субсидії. І близько 5%, що становить 160 тисяч домогосподарств, отримували її у грошовій безготівковій формі коштом зарахування цих коштів на рахунок в Ощадбанку, який проводив розрахунки з підприємствами", - повідомив Музиченко.

Міністр також зазначив, що вже з 1 травня 2021 року цей перехідний процес завершився і всі субсидії виплачуються громадянам винятково у готівковій форм. Отримати ці кошти можна безпосередньо в той місяць, за який отримали допомогу, а не чекати завершення опалювального сезон.

Зрештою українці, які в минулий опалювальний період отримували субсидію у безготівковій формі, зможуть отримати залишок коштів до грудня цього року. Однак якщо людина має відкритий рахунок у "Ощадбанку" то отримати кошти можна вже зараз.

"Тим, хто не має рахунків в Ощадбанку, потрібно їх відкрити", - наголосив Музиченко.

Нагадаємо, що з 3 травня цього року відбулися зміни у програмі житлових субсидій - для її оформлення на наступний період українці мають 5 місяців неопалювального періоду. Зокрема для оформлення відповідного виду допомоги на наступний період українці мають подати оновлену заяву та декларацію.

Читайте також
Виплати при народженні дитини в Україні збільшать до 50 тисяч гривень Виплати при народженні дитини в Україні збільшать до 50 тисяч гривень
Кабмін увалив законопроєкт "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" щодо збільшення розміру фінансової допомоги при народженні дитини. Зокрема із 1 січня 2022 року виплати збільшать до 50 тисяч гривень.
В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня
Українським пенсіонерам, які працюють, у червні цього року проведуть перерахунок пенсій, хоча раніше це робилося у квітні. Однак пенсіонери також зможуть отримати доплати як за квітень, так і за травень 2021 року, лише заднім числом.
У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців
В Україні вже з 1 липня прогнозують зростання пенсій, однак лише у деяких категорій українських пенсіонерів. Мінімальні пенсії можуть зрости у тих, хто не підпав під індексації 2019-2020 років і чорнобильців.
Loading...
Load next