У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців

У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців
В Україні вже з 1 липня прогнозують зростання пенсій, однак лише у деяких категорій українських пенсіонерів. Мінімальні пенсії можуть зрости у тих, хто не підпав під індексації 2019-2020 років і чорнобильців.

Мінімальні пенсійні виплати для чорнобильців збільшуються в два рази. Також Мінсоцполітики розглядає можливість в нинішньому році підвищити пенсії деяким категоріям пенсіонерів.

Про це розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі каналу "Україна 24".

"З 1 липня на 100 гривень, тобто ми даємо щомісячну доплату до пенсій тим людям, які не підпадали під індексацію у 2019-2020 роках. Так прописано в законодавстві, реформа 2017 року. Ми знаємо цю категорію людей, і коли ми робили індексацію з березня для 8 млн осіб, Я знала, що ще є півмільйона ось таких людей, ми для них також визначили з 1 липня щомісячну доплату по 100 гривень", - зазначила Лазебна.

Зокрема посадовиця також анонсувала розгляд урядом постанови про підвищення пенсій мінімальних пенсійних виплат для інвалідів I групи та пенсій для ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

"У людей немає стажу. Вони ж не винні, що за станом здоров'я не могли працювати, а у них, наприклад, стажу немає, щоб отримати більше 2000 гривень. Ми зараз їм піднімемо пенсію. У минулому році ми внесли в Раду законопроект, де пропонуємо на 40% підвищити пенсії ліквідаторам на ЧАЕС з інвалідністю. Крім того, вчора я підписала в уряд законопроект про підвищення мінімальних пенсійних виплат для чорнобильців, вони збільшуються в два рази", - додала міністр.
 

Нагадаємо, що нещодавно Міністерство соціальної політики нагадало, що з 3 травня цього року відбулися зміни у програмі житлових субсидій - для її оформлення на наступний період українці мають 5 місяців неопалювального періоду.

Читайте також
В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня
Українським пенсіонерам, які працюють, у червні цього року проведуть перерахунок пенсій, хоча раніше це робилося у квітні. Однак пенсіонери також зможуть отримати доплати як за квітень, так і за травень 2021 року, лише заднім числом.
Підвищення пенсій в Україні: кому із пенсіонерів перерахують виплати з 1 червня Підвищення пенсій в Україні: кому із пенсіонерів перерахують виплати з 1 червня
Від сьогодні, 1 червня для працюючих пенсіонерів та тих, які набули необхідний страховий стаж відбудеться черговий перерахунок пенсій. Надбавка в середньому становитиме 170-180 гривень.
Виплати при народженні дитини в Україні збільшать до 50 тисяч гривень Виплати при народженні дитини в Україні збільшать до 50 тисяч гривень
Кабмін увалив законопроєкт "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" щодо збільшення розміру фінансової допомоги при народженні дитини. Зокрема із 1 січня 2022 року виплати збільшать до 50 тисяч гривень.
Loading...
Load next