В львівському ОХМАТДИТі американські медики консультують та оперують дітей з вадами обличчя (відео)

В львівському ОХМАТДИТі американські медики консультують та оперують дітей з вадами обличчя (відео)
Американські спеціалісти спільно з медиками Львівського «ОХМАТДИТу» протягом трьох днів безкоштовно консультують та оперують дітей з усієї України з найскладнішими вадами обличчя.

Львівські медики тісно співпрацюють з закордонними колегами. І після повномасштабного вторгнення допомога іноземних спеціалістів збільшилась в рази. Вони не тільки консультують-онлайн, передають обладнання та медикаменти, а й приїжджають до нас та безкоштовно оперують. Такий візит до Львівського ОХМАТДИТу вже вдруге з благодійною метою здійснили щелепно-лицеві хірурги із США.

Війна в Україні притягнула нашу увагу. Тому ми хочемо допомогти і ми приїхали сюди щоб допомогти хірургічно, допомогти знаннями, з усім чим ми можемо допомогти. Господь нам допоміг здійснити цей приїзд і ми дуже раді, що побачили таку прекрасну країну, - каже Стів Ортен, щелепно-лицевий хірург із США.

До нас приїхали наші партнери. На сьогоднішній день це вже є наші друзі зі сполучених шататів Америки з Даласа. Це є пластичні, реконструктивні, пластичні хірурги стів Ортен і Крейк Хоберт, які власне спеціалізуються на вроджених вадах щелепно-лицевої ділянки. Вони мають один з найбільших в Америці досвідів роботи з дітками з вродженими і набутими вадами, - розповідає Христина Погранична, щелепно-лицевий хірург Львівського «ОХМАТДИТу».

Тут їх чекали, адже це не тільки обмін досвідом, можливості для розвитку наших і закордонних спеціалістів, але і спільна допомога для маленьких пацієнтів в різними складними вадами обличчя.

Кілька місяців тому ми з ними вже зустрічалися. Вони до нас приїхали в рамках місії ліп глобал мішин, це організація, яка допомагає діткам з різними вадами щелепно-лицевої ділянки по всьому світу. Вони приїхали, подивилися. В нас на базі Охматдиту є центр надання допомоги дітям з вродженими вадами обличчя, який має багатолітню, десятилітню історію. Це навички, які передавалися з покоління в покоління, починаючи з 50-х-60-х років, - додає Христина Погранична, щелепно-лицевий хірург Львівського «ОХМАТДИТу».

На консультацію до лікарів з'їхались пацієнти з різних куточків України. Тут і Андріана з донечкою. Самі вони з Львівщини. За дівчинкою наші медики спостерігали практично з народження і коли приїхали закордонні спеціалісти вирішили спільно оглянути та допомогти дитині.

Вона народилася в нас з розчелиною двійної губки і в піднебінні розчелина є. Але нічого, лежали на Чернігівській. В неї була пневмонія коли вона народилася, ще зроща повіка, їй робили операцію на 5 день, але нічого. Вчили з одної соски її годувати, їй не підходило. Там ніби робилося піднебіннячко таке, їй не підійшла.

Я навчила її їсти груди, вона їсть груди. Казали, що вона не зможе бо в неї двойна розчелина і піднебіння, що такі дітки не захватують, а ми навчилися, - розповідає Андріана, мама.

Як тільки дівчинка підросте, їй зроблять операцію та відкорегують вроджену ваду.

Спочатку 5 кілограм нам треба набрати, вона вже майже 4 важить. 5 кілограм тоді робимо губку, а десь +- 9-10 місяців будемо вже робити піднебіннячко, - каже Андріана, мама.

Зазначимо, що за два дні наші медики спільно з американськими проконсультували десятки пацієнтів та запланували до 5 надскладних реконструктивних оперативних втручань за найновішими методиками.

Ми кілька місяців планували завдяки онлайн-консультаціям. Значить по-першу це будуть дітки з вродженими вадами деформації зовнішнього носа, вродженими вадами піднебіння, незрощенням губи. Також це будуть вторинні оперативні втручання, які з метою виправлення  попередніх, тому що в нас є багато діток, які не можуть отримати кваліфіковану допомогу в силу того, що вони були переміщені зі сходу центру України, - розповідає Христина Погранична, щелепно-лицевий хірург Львівського «ОХМАТДИТу».

Додамо, що Стів Ортен та Крейг Хобар приїхали до Львова не з пустими руками. З собою вони привезли дороговартісні інструменти для хірургії та інші необхідні прилади.

Так само там от ціла валіза була спеціальних таких для носоельволярного моделювання спеціальних тейпів, стріпів, які нереально отримати в Укарїні, навіть в Європі вони є дефіцитом. Важко батькам купити з-за кордону, але вони набагато покращують якість лікування і полегшують оперативне втручання, - додає Христина Погранична, щелепно-лицевий хірург Львівського «ОХМАТДИТу».

З тими тайпами це взагалі дуже класно, дуже, тому що ми їх шукали, думали ми самі купимо, через друзів пробували. В Польщу, В Іспанію, В Австрію і нам просто в Україну не відсилали. Там дуже великий пакет треба було документів щоб вони відіслали, а вони не відсилали. І зараз вони нам подарували тейпи, то ми взагалі дуже дуже раді, правда. Кажи вже буде всьо добре, - каже Андріана, мама.

Додамо, що співпраця українських та американських фахівців продовжиться і на майбутнє вже відібрано декілька складних випадків, які під час наступного візиту до України будуть оперувати. Тому, пластичні хірурги до кінця цього року планують повернутися.

Слава, Слава Україні і Героям слава, - проголосив Стів Ортен, щелепно-лицевий хірург із США.

Батьки, які мають дітей з набутими чи вродженими вадами обличчя які потребують консультацій можуть звернутися за номером телефону 067 76 000 31.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
«Швидка» від Папи Римського (відео) «Швидка» від Папи Римського (відео)
Машину з Ватикану до України привіз папський жертовник кардинал-диякон Конрад Краєвський. Карета «швидкої» повністю укомплектована і готова до виїздів.
Майстер-класи для дітей-переселенців  у Львові (відео) Майстер-класи для дітей-переселенців у Львові (відео)
Власноруч виготовлені вироби дітки можуть передати нашим захисникам, які борються за свободу України.
Безкоштовні одяг і взуття для переселенців у Львові (відео) Безкоштовні одяг і взуття для переселенців у Львові (відео)
Вимушено переміщені люди можуть отримати тут усе необхідне. Львів’ян можуть долучитися, поділившись речами, які не використовують.
Loading...
Load next