Литва передасть Україні дрони-камікадзе у жовтні-листопаді - посол

Литва передасть Україні дрони-камікадзе у жовтні-листопаді - посол

Литва передасть українським військовим дрони-камікадзе, придбані на зібрані у рамках компанії Legion Of Boom кошти, у жовтні-листопаді. Про це заявив посол України в Литві Петро Бешта на онлайн-брифінгу в середу. Повідомляє Укрінформ.

Ми всі пам’ятаємо у травні перший литовський марафон по збору коштів на "Байрактар". Також Андрюс Тапінас у серпні провів марафон для закупівлі для України дронів-камікадзе. Цей проєкт реалізовується. Ми очікуємо, що десь у жовтні-листопаді ці дрони-камікадзе будуть уже в українській армії, - сказав Бешта.

Дипломат нагадав, що з початку російської агресії Литва надала Україні військову допомогу на суму близько 120 млн євро, що становить приблизно 2% ВВП країни. До надання допомоги Україні, у тому числі військової, підключилося також литовське суспільство.

Кампанія зі збору коштів на озброєння для України Legion of Boom була присвячена Дню Незалежності України. Згодом стало відомо, що Литва придбає для України 37 дронів-камікадзе польського виробництва для ефективної боротьби проти російських окупантів.

Нагадаємо, що "Кремль прийняв виклик "Москвича", - Резніков покепкував про мобілізацію в рф.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
США розглядають можливість підтримати повстанство, якщо Росія вторгнеться в Україну -  The New York Times США розглядають можливість підтримати повстанство, якщо Росія вторгнеться в Україну - The New York Times
У разі військового вторгнення Росії в Україну США надаватимуть Києву військову допомогу як відкритими шляхами, поставляючи озброєння і військову техніку, так і таємно, по лінії Центрального розвідувального управління (ЦРУ).
Орбан указом заборонив постачати Україні зброю через Угорщину Орбан указом заборонив постачати Україні зброю через Угорщину
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан видав указ про заборону транзиту через країну зброї для України
Loading...
Load next