На Львівщині затримали підприємця, який незаконно виготовляв вентиляційне устаткування (відео)

На Львівщині затримали підприємця, який незаконно виготовляв вентиляційне устаткування (відео)
На Львівщині затримали підприємця, який незаконно виготовляв вентиляційне устаткування використовуючи чужий патент.

На Львівщині чи не вперше в Україні компанія змогла відстояти свої права на інтелектуальну власність.  Відомо, що працівник одного підприємства з виготовлення вентиляційного обладнання вирішив вкрасти запатентовану технологію виробництва продукції та відкривши власну справу продавати аналогічні прилади за зниженою ціною. Керівник компанії, яка постраждала від дій зловмисника, розповідає, що прийняли на роботу цього чоловіка ще кілька років тому. Тоді ж він й  підписав відповідну угоду про нерозголошення конфіденційної інформації.

Людина була вкурсі усіх напрацювань, людина була вкурсі усіх наших клієнтів, контрагентів відповідно. Знала як ми працюємо з продуктом, з дилерами, з партнерами, які ми робимо відмінності у роботі з різними країнами. Які є відмінності в законодавстві та які є відмінності роботи в різних країнах, - каже Роман Кузич, директор компанії з виробництва вентиляційного обладнання.

Згодом працівник перестав певний час з’являтися на роботі. Виявилося, що він познайомився з інвестором, який був зацікавлений у розробці своєї продукції з використанням чужої інтелектувальної власності.

З'ясувалося це вже почав відбуватися підготовчий процесс до запуску виробництва товару аналогічного фактично нашій продукції після того відбувалася розмова з цим працівником на що він сказав, що підписані угоди значення не мають, бо його інвестор йому гарантував безпеку, - каже Роман Кузич, директор компанії  з виробництва вентиляційного обладнання.

Розмови з цим інвестором теж не дали жодних результатів.

Йому було пояснено, що це наші напрацювання, що це наші технології і що з цією особою підписані відповідні угоди й таким займатися не можна, бо це є крадіжка чужої інтелектуальної власності. На що мені було повідомлено, що в нас країна дуже корумпована, в нас вона дуже продажна і що наша компанія не доведе факт крадіжки, що це нереально, - пояснює Роман Кузич, директор компанії з виробництва вентиляційного обладнання.

Зловмисники почали переманювати клієнтів компанії, що володіла патентом, пропонуючи їм майже аналогічний товар за зниженими цінами. А потім й взагалі звернулися до суду, що мовляв нічого вони не крали, й на них здійснюється наклеп. Внаслідок проведених експертиз справу вони програли, бо був доказаний факт використання чужого патенту. Але це не завадило новоспеченим підприємцям продовжувати виготовляти контрафактну продукцію. Тоді власники патенту звернулися до поліції.
Слідство тривало майже півроку.

Нами було розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 177 ККУ й в ході проведення розслідування було спочатку встановлено, а потім затримано в порядку ст. 208 КПК України 3-х осіб. Цим особам повідомлено про підозру  у вчинені кримінального  і на данний час триває досудове розслідування данного кримінального провадження, - розповідає Ростислав Тимо, заступник начальника відділу розслідувань у сфері господарської та службової діяльності Нацполіції.

Це є перший прецедент, коли справа у інтелектуальній власності доведена до арешту, це досить складна процедура й вона була реально чітко задокументована, відповідно є доказова база, що порушення присутнє, а це хороший сигнал для іноземних інвесторів для бізнесменів з-за кордону, що в Україні інтелектуальні права захищаються. Це насправді стратегічне досягнення, -  каже Ростислав Пшемінський, голова національної асоціації підприємців України.

Однак, за словами Ростислава Пшемінського, це ще не кінець боротьби.

Порушники вже зараз, за нашою інсайдерською інформацією починають тиснути на прокуратуру, на поліцію. Також знаходять шляхи через депутатів і як розумію, що буде чинитись тиск на суд. Тому цю справу треба тримати «гарячою» для того, щоб нікому не вдалося уникнути покарання й вони всі отримали відповідні покарання згідно закону, - резюмує Ростислав Пшемінський, голова національної асоціації підприємців України.

Додамо, що згідно кримінального провадження зловмисникам загрожує до 6-ти років позбавлення волі.
 

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Собака поліцейського розшукав 12-річного львів’янина, який зник напередодні
Неповнолітній здоровий та неушкоджений, протиправних дій щодо нього вчинено не було. Школяр ночував в одному з під’їздів житлового будинку.
Loading...
Load next