На Львівщині у парку живе рідкісний вид птахів (фото)

На Львівщині у парку живе рідкісний вид птахів (фото)
Регіон Розточчя залишився єдиним місцем в області, де проживає тетерукПро це інформує Яворівський національний природний парк у Фейсбуці.Науковий співробітник Яворівського НПП Сергій Стельмах зазнач

Регіон Розточчя залишився єдиним місцем в області, де проживає тетерук

Про це інформує Яворівський національний природний парк у Фейсбуці.

Науковий співробітник Яворівського НПП Сергій Стельмах зазначив: основне місцеперебування цих птахів на тактичних полях Яворівського військового полігону.

"Майже щороку нами реєструються окремі особини та невеликі зграї цих птахів на території Яворівського національного природного парку", - повідомляється.

Найбільшу кількість тетеруків у зграях спостерігали на викошених полях із зерновими культурами. Наприклад, у середині 1990-х років, коли птахів було достатньо багато, науковці спостерігали осінні зграї більше ніж 100 особин.

Фото: Яворівський національний природний парк

Коли настає зимовий період, вони розбиваються на дрібніші зграйки, які рідко перевищують 10 особин.

Тетеруки мешкають там, де є поєднання відкритих просторів із деревно-чагарниковою рослинністю, де є переліски.

Вони передають перевагу наземному способу життя. Взимку, коли за достатньо снігу на землі, вони на ніч туди закопуються.

Ранньою весною зграї повністю розпадаються і розпочинається шлюбний період, який триває близько 2 місяців.

Довідка:

Тетерук євразійський – птах ряду Куроподібних, родини Фазанових, поширений у лісовій і лісостеповій смугах Європи й Азії. На початку XIX ст. траплявся по всій Україні, згодом його було винищено на більшій частині її території, зберігся лише на Поліссі та подекуди в Карпатах.

Нагадаємо, що на Львівводоканалі живе пара лебедів (фото).

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Важливість регулярних самоперевірок та скринінгів для раннього виявлення раку Важливість регулярних самоперевірок та скринінгів для раннього виявлення раку
Періодичні самоперевірки та скринінги для різних типів раку збільшують шанси на раннє виявлення хвороби. Це підвищує ефективність лікування і знижує його вартість
Сигнал «Повітряна тривога» у Львові залишається незмінним (відео) Сигнал «Повітряна тривога» у Львові залишається незмінним (відео)
При загрозі або виникненні НС є сигнал УВАГА ВСІМ! – це уривчасте звучання сирен, після якого ТБ, радіо та гучномовці передають повідомлення від органів влади.
Loading...
Load next