Фізіотерапія та реабілітація: як запобігти серйозним хворобам та покращити самопочуття? (відео)

Фізіотерапія та реабілітація: як запобігти серйозним хворобам та покращити самопочуття? (відео)
Рухова активність та фізичні вправи покращують роботу всіх систем та органів людини і запобігають розвитку серйозних захворювань.

Підвищити опірність організму, тим самим профілактувати чимало захворювань. Таким принципом лікування слідують у відділенні фізіотерапії та реабілітації Другого медобєднання Львова, де для кожного пацієнта розроблять комплекс процедур, які без таблеток покращують самопочуття, загаротвують тіло та основне – забирають біль.

Існує безліч поглядів щодо збереження здоров’я людини і однією з причин є дисбаланс активної і пасивної фази життєдіяльності людини.  Без адаптації неможливе нормальне функціонування організму і його пристосування до змін в навколишньому середовищі. Прекрасною альтренативою медикаментозному лікуванню є реабілітаційне лікування, - каже Ірина Породко, завідувачка відділення фізіотерапії та медичної реабілітації Другого медоб’єднання Львова.

В цьому як ніхто переконалась і львів’янка Наталія, яка вже близько двох тижнів проходить тут процедури і вже відчула значне покращення.

Зіштовхнулася з проблемою що почалися болі, звернулася до лікаря і мене направили в цей центр. Коли я сюди прийшла я була здивована взагалі що у Львові таке знаходиться ще у наш тяжкий час що є відділення яке допомагає людям з їхніми болями, - розповідає Наталія Качмар, пацієнтка.

Доброзичливе ставлення до пацієнтів, а також професійний підбір вправ та процедур для хворих і дає успішні результати лікування, навіть без використання великої кількості препаратів.

В кабінеті фізичної реабілітації в нас індивідуальний підхід до кожного пацієнта. При створенні індивідуальної реабілітаційної програми ми враховуємо основне захворювання з яким пацієнт до нас звернувся також і супутні захворювання. Чи немає пацієнт артеріального тиску підвищеного, проблем з серцево-судинною системою, - розказує Юлія Чекан, фізичний терапевт відділення фізіотерапії та медичної реабілітації Другого медоб’єднання Львова.

Відтак, дозоване фізичне навантаження дозволяє покращити роботу усіх систем та органів людини і запобігає розвитку серйозних захворювань. Також, враховуючи холодну пору року, лікарі нагадують за профілактику лор-захворювань, які зараз найбільш поширені серед пацієнтів. Зокрема біль у горлі, закладеність носа, кашель, головний біль тощо. Проте часто, займаючись самолікуванням, пацієнти можуть нашкодити самі собі.

Дуже великою помилкою в профілактиці захворювань є необгрунтоване вживання противірусних препаратів, адже ніде ні в яких протоколах не прописано, що противірусні препарати якимось чином впливають для профілактики цих захворювань. Це є великий міф, це є велика помилка, - каже Ольга Томанчук, лікарка-отоларинголог Другого медоб’єднання Львова.

Також лікарі нагадують за обережне вживання антибіотиків. 

Зараз дуже спростило життя міністерство охорони здоровя, оскільки антибактеріальні препарати випускаються тільки за рецептом, але якщо у вас такі препарати залишилися в домашній аптечці дуже прошу не використовуйте без призначень лікаря, оскільки це є арсенал лікарських призначень, - додає Ольга Томанчук, лікарка-отоларинголог Другого медоб’єднання Львова.

Варто зазначити, що навіть звичайний біль у горлі, який дуже часто пацієнти лікують самостійно може бути небезпечним. Адже неліковане горло може в майбутньому призвести, навіть, до проблем з суглобами.

Є таке захворювання як тонзиліт. Він може бути гострим, може бути повторюваним тобто рекурентним і є різні причини тонзиліту. Зазвичай в більшості випадків він є вірусний, але є і частота відсотків що він є бактеріальний, тобто спричиняється бетагемолітичним стрептококом групи А. саме цей збудник є дуже серйозним оскільки тоді страждає не тільки такий орган як мигдалики, але і інші системи орагнізму оскільки є органи мішені які при цьому захворювання можуть уражатися. Це такі органи як серце, нирки, суглоби. Тому дуже важливо це захворювання лікувати вчасно і правильно і не пропускати пролонгацію цих симптомів, - пояснює лікарка-отоларинголог Другого медоб’єднання Львова.

До слова у відділенні фізіотерапії та реабілітації для пацієнтів з лор-захворюваннями також є комплекс лікувальних процедур.

При лікуванні лор захворювань ми використовуємо фізіотерапевтичні процедури такі як електрофарез, ОВЧ, Тобоскварц, дарсонвалізація, магнітоетарпія, лазеротерапія. А також оздоровчі групи, масаж і фізичні вправи, - каже Ірина Породко, завідувачка відділення фізіотерапії та медичної реабілітації Другого медоб’єднання Львова.

І нагадаємо, що за скеруванням сімейного лікаря усі процедури для пацієнта тут абсолютно безкоштовні. Всього лиш потрібно слідкувати за своїм здоров'ям та у разі незрозумілих симптомів консультуватись з лікарем. І не забувайте, що ранкова гімнастика, здорове харчування та свіже повітря – це ті прості правила, які допоможуть організму боротись з вірусами та інфекціями, і в результаті покращити самопочуття в цілому.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Відновлення планових операцій на Львівщині (відео) Відновлення планових операцій на Львівщині (відео)
У дитячій лікарні 1-го ТМО Львова готові продовжити лікування малечі з ортопедичними патологіями. Записатися на консультацію можна за тел.: (067) 671 04 44.
На Львівщині через масові отруєння заборонили майонезні страви та заварні тістечка На Львівщині через масові отруєння заборонили майонезні страви та заварні тістечка
У Львівській області для того, щоб уникнути масових отруєнь в закладах харчування ввели певні обмеження.
Нова операційна палата у Львівській обласній клінічній лікарні (відео) Нова операційна палата у Львівській обласній клінічній лікарні (відео)
Сучасне обладнання дозволить проводити операції малоінвазивним методом з мінімальною травматизацією та швидкою реабілітацією пацієнта.
Loading...
Load next