СБУ затримала ще одного ворожого інформатора в Одесі

СБУ затримала ще одного ворожого інформатора в Одесі

Служба безпеки України викрила жителя Одеси, який збирав і публікував інформацію про розташування Сил оборони та об'єктів критичної інфраструктури. Повідомила пресслужба СБУ.

Він оприлюднював у заборонених соцмережах інформацію про місця базування Сил оборони і розташування об’єктів критичної інфраструктури в Одеській області. "Підхоплену" у соцмережах інформацію окупанти використовували для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів, - ідеться в повідомленні української спецслужби в середу.

За інформацією СБУ, ворожий інформатор виходив на місцевість після обстрілів для з'ясування та оприлюднення їх наслідків для повторних повітряних атак. Контррозвідники СБУ встановили та затримали зловмисника в Одесі.

За даними слідства, фігурантом є місцевий житель, який підтримує збройну агресію рф та виправдовує воєнні злочини рашистів. Крім того, на власних сторінках у заборонених соцмережах він закликав до насильницького захоплення державної влади та знищення українського народу, - зазначено в повідомленні.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили комп'ютерну техніку з доказами злочинної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, ️ порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, ️виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування щодо встановлення всіх обставин злочину.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Одеської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, що наші військові уразили 1 зенітний ракетний комплекс “Бук-М1-2”, 5 районів зосередження живої сили противника (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Теги: 
Loading...
Load next