Чотири позиції "Формули миру" Зеленського залишатимуться незмінними - Данілов

Чотири позиції "Формули миру" Зеленського залишатимуться незмінними - Данілов

Чотири позиції "Формули миру" щодо закінчення російсько-української війни, запропоновані Президентом Володимиром Зеленським, - повернення до кордонів 1991 року, компенсація росією завданих збитків, притягнення військово-політичного керівництва рф до відповідальності та гарантії безпеки - залишаються незмінними. На цьому в етері національного телемарафону наголосив секретар РНБО Олексій Данілов. 

Без нас ніхто нашу долю вирішувати не буде. Ми будемо сідати за стіл та розмовляти. У нас є наша Конституція, наші закони, наша територія та наше розуміння, яке ми будемо пропонувати бачення світу найближчим часом.

Чотири позиції, які проголосив наш Президент, є незмінними. Повернення до кордонів 1991 року - перша позиція. Повна компенсація російською федерацією збитків - друга. Юридична відповідальність усього керівництва рф за всі дії, скоєні на території України - третя, і четверта - гарантії безпеки для нашої країни на довгий проміжок часу, - зауважив Данілов.

Відповідаючи на запитання, чи потрібно наразі обговорювати курс України на НАТО та ЄС у межах "мирного плану", секретар повідомив, що усі дії та процеси, які відбуваються на міжнародних майданчиках, відповідатимуть інтересам держави, зокрема нормам, прописаним у Конституції.

Щодо гарантій безпеки, Данілов зазначив, що це питання є "непростим", але вони повинні бути "абсолютно фундаментальними, зафіксованими", країна "повинна знаходитися у стані спокою". Без цієї умови, продовжив він, економіка країни не буде розвиватися, оскільки "ніхто не буде вкладати гроші в країну, у якій є невирішене питання".

Нам треба сталий мир, перемога, кордони 1991 року, і от тоді ми можемо розуміти, що завдання даного етапу розвитку нашої країни ми виконали. Нам треба поставити крапку у цьому питанні раз і назавжди, щоб росія припинила мати бажання сунути носа до нашої території, - підсумував Данілов.

Нагадаємо, що у Пентагоні прогнозують важкі бої в Україні навесні та влітку.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
РНБО зібралася на останнє засідання у 2021 році: головні тези та нові санкції РНБО зібралася на останнє засідання у 2021 році: головні тези та нові санкції
Засідання стартувало о 15:00. Після цього до журналістів вийшов секретар РНБО Олексій Данілов.
Після доповіді Данілова: Зеленський скликає засідання РНБО Після доповіді Данілова: Зеленський скликає засідання РНБО
Сьогодні Зеленський, виступаючи на колегії Служби безпеки України, згадав про санкції, застосовані за рішенням РНБО, та подякував СБУ "за важливу інформацію та пропозиції для засідань РНБО".
Loading...
Load next