"Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією

"Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією
Олексій Данілов заявив, що Україна готова до посилення охорони свого кордону через військові дії держави-агресора.

Під час зустрічі з керівним складом, науковими та науково-педагогічними працівниками, слухачами оперативно-стратегічного рівня Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, секретар Ради національної безпеки і охорони України Олексій Данілов проаналізував питання, які є актуальними щодо національної безпеки та оборони держави. Про це повідомляє пресслужба РНБО. 

Олексій Данілов зазначив, що реалізація безпекової політики неможлива без урахування викликів, які постали перед світовою спільнотою. 

Сьогодні світ дуже турбулентний, хиткий, і у найближчі 2-5 років у ньому будуть відбуватися кардинальні зміни, - наголосив він.

Ключовими чинниками, що будуть визначати ситуацію у світі, він виділив питання, які стосуються кліматичних змін, забезпечення водних ресурсів, продовольчої кризи та загрози біологічного характеру.

Варто зазначити, що секретар приділив увагу внутрішній безпековій ситуації в Україні. Він наголосив на системних проблемах, які намагається вирішити наша держава, які виникли після відновлення незалежності через «фундаментальні стратегічні помилки, наслідки яких ми сьогодні відчуваємо».

Свого часу ми чомусь вважали, що РФ є дружньою, система захисту нашого східного кордону не відповідала тим загрозам, які необхідно було прогнозувати, - сказав Данілов.

За його словами, найближчими місяцями держава-агресор може активізувати свої дії, які спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні. 

Ми стовідсотково вистоїмо. Це наша земля, ми своє нікому не віддамо, – наголосив він, додавши, що йдеться не лише про бойові дії на сході, але й про «енергетичну війну, потужне кіберпротистояння, економічний тероризм тощо».

Нагадаємо, раніше Олексій Данілов озвучив позицію щодо запровадження візового режиму між Україною та Росією.

Карина Бовсуновськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Треба завершити в стислі терміни": Данілов заявив про створення територіальної оборони "Треба завершити в стислі терміни": Данілов заявив про створення територіальної оборони
За його словами, необхідно у максимально стислі терміни завершити процес формування Командування Сил територіальної оборони ЗСУ.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Вторгнення Росії в Україну: розвідка розповіла про можливі сценарії Вторгнення Росії в Україну: розвідка розповіла про можливі сценарії
Українська розвідка прогнозує, що Росія може наважитися на повномасштабне вторгнення в Україну вже у січні-лютому наступного року.
Loading...
Load next