Субсидію на новий опалювальний період призначатимуть автоматично - Пенсійний фонд

Субсидію на новий опалювальний період призначатимуть автоматично - Пенсійний фонд

Пенсійний фонд розрахує житлову субсидію на опалювальний період 2023-2024 років без звернення громадян.

Про це повідомили у ПФУ.

На опалювальний період 2023-2024 років розрахунок житлової субсидії буде проведено в автоматичному режимі (без звернення громадян) для всіх, кому призначено житлову субсидію на неопалювальний період 2023 року, та тим, у кого розмір субсидії склав 0,00 грн, - йдеться в повідомленні.

У Фонді підкреслюють, що громадянам, які вже є отримувачами житлової субсидії або яким у літній період було призначено нульову субсидію, додатково звертатися по виплату не потрібно.

Також ПФУ нагадує, що субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону і розраховується на неопалювальний сезон - з 1 травня до 30 вересня, на опалювальний сезон - з 1 жовтня до 30 квітня.

Тож під час розрахунку житлової субсидії з жовтня будуть враховані доходи членів домогосподарства за І та ІІ квартали 2023 року. Доходи у вигляді пенсії будуть враховані в розмірі нарахованої пенсії за серпень поточного року.

Для призначення житлової субсидії у 2023 році на тверде та рідке пічне побутове паливо заява та декларація подаються до кінця календарного року.

Нагадаємо, Польща затвердила угоду про купівлю пускових установок HIMARS

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Е-лікарняні в Україні: що потрібно знати роботодавцям (відео) Е-лікарняні в Україні: що потрібно знати роботодавцям (відео)
Вже з червня по 31 серпня українські лікарі зможуть видавати як паперові довідки, так і електроні лікарняні. Рішення про вид документу медик ухвалюватиме самостійно, відповідно до вимог МОЗ.
Як тимчасово переміщеним особам отримати житлову субсидію Як тимчасово переміщеним особам отримати житлову субсидію
Документи на подання субсидій можна подати онлайн.
Loading...
Load next