Настав час оновити міжнародні інституції - Гутерреш

Настав час оновити міжнародні інституції - Гутерреш

Вибудована після Другої світової війни система міжнародних інституцій потребує негайних змін.

Таку думку під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку висловив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

Настав час оновити багатосторонні інституції, виходячи із економічних та політичних реалій ХХІ сторіччя, що ґрунтуються на рівності, солідарності та універсальності, закріплених у принципах Статуту ООН й міжнародного права, - сказав Гутерреш.

На його переконання, це передбачає реформування Радбезу відповідно до сучасного світу й “зміну міжнародної фінансової архітектури, аби вона стала дійсно універсальною та служила глобальною страховкою для держав, які опинилися у скруті”.

Ми наближаємося до Великого Розлому в економічній та фінансовій системах, а також торговельних відносинах. Розлому, що наражає на небезпеку єдиний відкритий інтернет, у якому існують різні стратегії стосовно технологій та штучного інтелекту, а також потенційно суперечливі безпекові рамки, - зауважив генсек.

При цьому він визнав, що впровадити необхідні зміни буде складно.

Я не маю ілюзій: реформи - це питання влади. Я розумію, що існує багато конкуруючих інтересів й планів. Однак, альтернатива реформам - не статус кво, а подальша фрагментація. Йдеться про реформування або розрив, - підсумував Гутерреш.

Нагадаємо, Єврокомісія планує продовжити тимчасовий захист для українців до 2025 року

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next