В Україні збільшать кількість ПЛР-тестувань

В Україні збільшать кількість ПЛР-тестувань
У МОЗ заявили, що планують до середини листопада виконувати до 50 тисяч таких досліджень на добу, а до кінця року цю цифру збільшать до 75 тисяч.

У МОЗ заявили, що планують до середини листопада виконувати до 50 тисяч таких досліджень на добу, а до кінця року цю цифру збільшать до 75 тисяч.

Зазначимо, що сьогодні виконують 40 тисяч тестувань за добу.

Також, за словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, розширювати діагностику коронавірусу будуть й іншими методами.

Зокрема планують закупити експрес-тести на визначення антигену до COVID-19. Наразі ведуться переговори з компаніями-постачальниками.

За допомогою цих тестів можна буде здійснювати до 1 млн досліджень на місяць.

Додамо, на Львівщині роблять безкоштовні ІФА-тести на коронавірус. 29 жовтня про це проінформували у пресслужбі Дрогобицької мерії.

Це запроваджується відповідно до рішення чергового засідання Дрогобицької міської комісії з питань ТЕБ та НС від 27 жовтня 2020 року із метою посилання діагностики коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, що в Україні розпочалась підготовка до епідсезону. Уже доставили понад 600 тисяч вакцин проти грипу.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Львівська лікарня швидкої допомоги витратила найбільше фінансів на боротьбу з COVID-19
Станом на 3 серпня Львівському регіону виділили 271 млн гривень.Найбільшими замовниками стали 20 медичних закладів, які поділили 82% коштів між собою від загальної суми.
Коронавірус в Україні: за минулу добу виявили 4 647 нових випадків зараження Коронавірус в Україні: за минулу добу виявили 4 647 нових випадків зараження
Станом на 26 вересня добова кількість хворих на коронавірус в Україні становить 4 647 осіб. Показники госпіталізації й далі продовжують зростати, а жертвами COVID-19 все більше стають діти - 448 та медичні працівники - 57.
Loading...
Load next