Союзники України почали обмірковувати наслідки можливої перемоги путіна – Bloomberg

Союзники України почали обмірковувати наслідки можливої перемоги путіна – Bloomberg

Ситуація навколо допомоги Україні з боку США і Європи, яка зайшла в “глухий кут”, змушує європейських посадовців прораховувати наслідки можливої перемоги Росії.

Про це повідомляє Bloomberg.

Відомо, що європейські країни-учасниці НАТО почали оцінювати ризики, які могла б становити для них Росія у разі перемоги у війні проти України. За словами джерел видання, подібний розвиток подій буде відчуватися у всьому світі, оскільки змусить партнерів і союзників США сумніватися в гарантіях безпеки з боку Вашингтона.

Наслідки такої стратегічної невдачі будуть набагато глибшими, ніж наслідки невдалого виведення військ США з Афганістану в 2021 році. І це не враховує перспективу того, що Дональд Трамп може отримати перемогу на президентських виборах в наступному році і втілити свої публічні обіцянки вийти з великих альянсів, включаючи НАТО, і укласти угоду з Путіним з приводу України, – йдеться в матеріалі.

Європейські посадовці попередили, що, якщо Україна не отримає озброєння, Росія, швидше за все, буде прагнути до окупації більшої території і руйнування більшої кількості інфраструктури. І без можливості захистити себе Україна може бути змушена прийняти умови, які продиктує Москва.

Водночас прихильники України як в ЄС, так і в США зауважили, що допомога, швидше за все, буде схвалена в тій чи іншій формі на початку наступного року. Утім, вони наголосили, що це навряд чи призведе до серйозного прориву на полі бою.

Колишня впевненість в тому, що вторгнення стане “стратегічною поразкою” для російського лідера, згасла, змінившись в деяких колах прогресуючим відчуттям того, що ставка Путіна на те, що він зможе пережити США і їх союзників, може виявитися вірною, – заявили у виданні.

Нагадаємо, РФ проведе неформальне засідання Радбезу ООН, щоб озвучити "свіжі ідеї" щодо війни – ГУР

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN
Планування евакуації на випадок надзвичайних ситуацій очолює Пентагон.
Зустріч США та РФ не матиме сенсу без участі Євросоюзу, — Боррель Зустріч США та РФ не матиме сенсу без участі Євросоюзу, — Боррель
Дипломат підтвердив рішучість щодо участі ЄС у переговорах на тлі кризи біля кордонів України та Росії.
Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото) Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото)
На карті показано, зокрема, розташування російських військ та техніки на території України.
Loading...
Load next