Орден Святого Пантелеймона у номінації «Найкращий медичний працівник» здобув львівський фельдшер Андрій Голод

Орден Святого Пантелеймона у номінації «Найкращий медичний працівник» здобув львівський фельдшер Андрій Голод
Громадську відзнаку за професіоналізм та милосердя започаткували ще у 2017 році. З цього часу вже 3 рік поспіль нагороджують найкращих медиків України Орденом Святого Пантелеймона.

Громадську відзнаку за професіоналізм та милосердя започаткували ще у 2017 році. З цього часу вже 3 рік поспіль нагороджують найкращих медиків України Орденом Святого Пантелеймона. І в цьогорічній номінації «Найкращий медичний працівник» переміг наш львівський фельдшер екстреної медичної допомоги Андрій Голод.

Власне, медик зазначив: "Я коли здав на вищу категорію, то думав, що вже все досягнув фельдшером. А виявляється, що ще є стимул. Я бажаю іншим, щоб вони також старалися, перемагали й були нагороджені також. Для мене це було, звичайно, несподівано. Тим більше, після вручення ще треба було після щось сказати, а я зовсім не готовий".

Сам Андрій розповідає, що хоча і отримав таку відзнаку, та, насправді вважає, що її гідний абсолютно кожен медпрацівник.

Він сказав: "Чи я вважаю себе найкращим? Напевно ні, бо я впевнений, що є не гірші за мене фахівці. Я просто дякую, що відмітили мою скромну працю".

А позаду у фельдшера вже 22 роки роботи в екстреній медицині. За час, який він працює, медик допоміг тисячам, і не одному пацієнту врятував життя.

"Є такі зміни, де треба так добре попотіти: і ДТП, і поїзд може когось переїхати, і падіння з висоти буває, інсульти, шокові стани, різноманітні кровотечі", - додає Андрій Голод.

І попри те, що робота нелегка і часом уривається терпець, він все одно її не покидає і добре виконує свій професійний обов'язок. Відзначають це і його колеги.

"Ми з моїм фельдшером працюємо вже понад 15 років разом. Я йду на роботу з радістю, бо я знаю, у мене та наших хворих все буде добре, тому що Андрій є і виконавчий, і професіонал. Деколи на виклику нам навіть не потрібно між собою приймати якісь рішення, бо ми вже знаємо, що треба робити", - розповіла Оксана Журавчак, лікар невідкладних станів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Лікар швидкої допомоги Борис Мішкевич додав: "На нього завжди можна покластися. Він розуміє з пів слова".

Свою роботу Андрій Голод вважає другим домом, а колеги для нього стали рідними.

"Це вже як родина. Розумієте? Тому що п’яту частина життя ми проводимо разом", - пояснив він.

Андрій поділився з нами, що часом після складних, морально напружених чергувань, щоб відпочити та розвантажити голову, доглядає за квітами. І вдома вже має великий квітник.

Фахівець ствердив: "Ти дивишся і на смерті, і на різні важкі невиліковні хвороби. Вже, принципі, за всі роки, виробився якийсь такий певний щит. Але все одно, моментами, воно задіває".

І попри складні непередбачувані ситуації та напружений графік, медик завжди готовий рятувати життя.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
У Єгипті анонсували перший повністю вакцинований курорт У Єгипті анонсували перший повністю вакцинований курорт
Губернатор муфахази Південний Синай назвав це першим місцем, де вакциновано 100 відсотків населення проти COVID-19.
Гіперактивність чи складний характер: здоров’я маленьких пацієнтів (відео) Гіперактивність чи складний характер: здоров’я маленьких пацієнтів (відео)
Близько 5% дітей страждають на розлад з дефіцитом уваги та гіперактивністю. Основними симптомами РДУГ є імпульсивність, надмірна активність, неуважність.
Loading...
Load next