Українець намагався незаконно вивезти до Румунії понад сто археологічних знахідок

Українець намагався незаконно вивезти до Румунії понад сто археологічних знахідок

Працівники Державної митної служби України завадили громадянину незаконно вивезти до Румунії низку предметів археології, серед яких – візантійське скло, елементи кінської збруї та прикрас.

Про це повідомляє ДМС.

До зони митного контролю пункту пропуску «Порубне-Сірет» прибув автомобіль під керуванням громадянина України, який прямував до Румунії у приватних справах. Для проходження митного контролю чоловік обрав смугу руху «зелений коридор», чим засвідчив, що не перевозить товари, обов’язкові до декларування.

Під час перевірки митники у взаємодії зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області виявили у громадянина 124 предмети археології. Крім зразків візантійського скла, елементів кінської збруї та прикрас, наявні були рівнораменні хрести і предмети побутового призначення.

Вищевказані предмети підпадають під дію Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей» від 21.09.1999 року та заборонені до вивезення за межі митної території України, – пояснили в ДМС.

За фактом порушення митних правил складений протокол за ч. 1 ст. 483 (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) Митного колексу України.

До відповідного правоохоронного органу направлене повідомлення про протиправне діяння з ознаками злочину. Виявлені у громадянина предмети вилучено.

Нагадаємо, В Італії злочинці дронами доправляли наркотики у в’язниці

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
США повернуть Україні викрадені єврейські артефакти, які вивезли під час Голокосту США повернуть Україні викрадені єврейські артефакти, які вивезли під час Голокосту
Спершу єврейські артефакти збиралися виставити на торги в Нью-Йорку, але потім вирішили повернути країнам походження. 
У Києві митники затримали елітну "євробляху" - Lamborghini Aventador за 600 тисяч євро (фото) У Києві митники затримали елітну "євробляху" - Lamborghini Aventador за 600 тисяч євро (фото)
Елітний спорткар Lamborghini Aventador за 600 тисяч євро, ввезли з Польщі в лютому 2020 року і ще досі не розмитнили.
Митна служба відсторонила від роботи 39 працівників внаслідок запроваджених санкцій РНБО Митна служба відсторонила від роботи 39 працівників внаслідок запроваджених санкцій РНБО
Внаслідок прийнятого Радою національної безпеки та оборони других санкцій проти українських контрабандистів від виконання службових обов'язків Державна митна служба відсторонила ще 39 своїх працівників.
Loading...
Load next