Ляшко повідомив про другу хвилю COVID-19 в Україні

Ляшко повідомив про другу хвилю COVID-19 в Україні
Європу вже охоплює невтішний сценарій розвитку коронавірусної ситуації: починається зростання випадків коронавірусної хвороби у Німеччині, Швейцарії, значно зростає кількість випадків в Іспанії.Укра

Європу вже охоплює невтішний сценарій розвитку коронавірусної ситуації: починається зростання випадків коронавірусної хвороби у Німеччині, Швейцарії, значно зростає кількість випадків в Іспанії.

Україна не є винятком, і на території нашої держави прогнозують складний епідеміологічний стан. Про це на своєму брифінгу 4 серпня, у вівторок, повідомив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.

Також він додав, що наразі система охорони здоров’я з лікарнями справляється з навантаженням, але може бути спалах кількості заражень.

"Тому міністром охорони здоров’я підготовлено доручення обласним державним адміністраціям (з тим, щоб): підготувати ліжковий фонд до можливого збільшення грипу і коронавірусної хвороби, поєднання цих інфекцій. Ми повинні бути готові. Ми повинні підвести кисень до ліжок у відведеному ліжковому фонді, ми повинні забезпечити вірусними препаратами, засобами індивідуального захисту. Ми повинні підготуватися, поки в нас є час", - зазначає Віктор Ляшко.

Окрім цього, варто наголосити, що за даними МОЗ, 1 серпня Україна за кількістю захворювань коронавірусною хворобою займала 34 місце у світі та 8 в Європі, за смертністю від COVID-19 – 38 в цілому та 15 в Європі.

На цей момент, динаміка поширення коронавірусу в Україні показує "жовтий" сценарій – і у МОЗ передбачають такий прогноз наслідків епідемії: близько 400 тисяч випадків інфікування і близько 4 тисяч летальних випадків.

Нагадаємо, що Львівська лікарня швидкої допомоги витратила найбільше фінансів на боротьбу з COVID-19. Станом на 3 серпня Львівському регіону виділили 271 млн гривень. 

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Ліки за е-рецептом: у квітні антибіотики почнуть видавати тільки за відповідним документом Ліки за е-рецептом: у квітні антибіотики почнуть видавати тільки за відповідним документом
З 1 січня у лікарнях зі стаціонаром почав діяти облік 29 антибіотиків з груп спостереження та резерву.
Україна отримає від Греції 100 тисяч доз вакцини AstraZeneca від COVID Україна отримає від Греції 100 тисяч доз вакцини AstraZeneca від COVID
Українська та грецька сторони під час розмови також обговорили розширення двостороннього співробітництва у торговельно-економічній та інвестиційних сферах.
Loading...
Load next