У Польщі розслідують появу плаката із закликом до путіна на протесті фермерів

У Польщі розслідують появу плаката із закликом до путіна на протесті фермерів

Поліція і прокуратура у Польщі розпочали слідство за фактом появи на протесті аграріїв у Польщі плакату із закликом до Путіна навести порядок у країні у відносинах Польщі з Україною та ЄС.

Про це йдеться у повідомленнях соцмережі польської поліції та глави МВС РП Марціна Кєрвінського.

До відома - скандальний плакат, фото якого поширилося в мережі, було негайно усунуто і вилучено польською поліцією. Поліція та прокуратура вживають заходів щодо його автора. Згоди на таку злочинну діяльність не буде, ‒ заявив Кєрвінський.

Головне управління польської поліції у мережі X написало, що правоохоронці миттєво реагуватимуть на порушення закону та мову ворожнечі.

Правоохоронці у контексті появи скандального гасла під час протесту фермерів у Водзіславському повіті Польщі здійснюють заходи у відповідності до 256-ї статті Кримінального кодексу РП, що передбачає покарання за пропагування фашистських і тоталітарних символів і проявів ненависті на національному, расовому і релігійному ґрунті.

Нагадаємо, Майже 5 млн українців отримали допомогу завдяки нідерландській платформі Giro555

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Польща може збудувати стіну на кордоні з Україною: в чому причина Польща може збудувати стіну на кордоні з Україною: в чому причина
Віцепрезидент Польщі заявив, що, ймовірно, дамбу на кордоні з Білоруссю доведеться зміцнювати, продовживши її до кордону з Україною.
Loading...
Load next