Північна Македонія підписала декларацію про підтримку членства України в ЄС і НАТО

Північна Македонія підписала декларацію про підтримку членства України в ЄС і НАТО

Прем’єр-міністр Північної Македонії Талат Джафері підписав із президентом Володимиром Зеленським спільну декларацію про підтримку євроатлантичної інтеграції України.

Про це повідомляє Офіс президента.

Відомо, що лідери підписали декларацію на полях саміту "Україна – Південно-Східна Європа" у столиці Албанії Тирані. Декларація закріплює підтримку з боку Північної Македонії євроатлантичних прагнень України та запрошення нашої держави до НАТО, "коли будуть відповідні умови".

Також сторони підтвердили взаємну підтримку в процесі переговорів про вступ України та Північної Македонії до Європейського Союзу.

Крім того, документ засуджує російську повномасштабну агресію проти України та скоєні РФ воєнні злочини, участь Північної Македоні в українській "формулі миру" та її зацікавленість у майбутній відбудові української інфраструктури.

У межах зустрічі Зеленський та Джафері також обговорили двосторонні відносини й висловили бажання їх розвивати, зокрема в галузі оборони й безпеки.

Нагадаємо, Лідери країн Південно-Східної Європи підписали декларацію на підтримку України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Рівноправний член Альянсу": Зеленський заявив про участь України у саміті НАТО в 2022 році "Рівноправний член Альянсу": Зеленський заявив про участь України у саміті НАТО в 2022 році
Курс на вступ до НАТО закріпили в Конституції України у 2019 році.
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
Loading...
Load next