На «Рамштайні» Україна може отримати «більш конкретні кроки» для членства в НАТО

На «Рамштайні» Україна може отримати «більш конкретні кроки» для членства в НАТО

Під час засідання Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») на рівні лідерів країни НАТО можуть надати Україні конкретніші кроки для вступу в Альянс. Однак це не будуть ті заходи, яких очікує Київ.

Про це повідомляє Washington Post із посиланням на західного дипломата, який розповів про це на засадах анонімності.

Після того, як президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до США не зміг отримати дозвіл на далекобійні удари по Росії, Києву можуть надати іншу допомогу під час «Рамштайну», ‒ зазначають у виданні.

І саме такою допомогою, ймовірно, є конкретні кроки майбутнього членства в НАТО, які розглядає Альянс. Водночас журналісти пишуть, що ці кроки не будуть тими, про які просить Україна.

Зокрема, в плані перемоги, який Зеленський презентував у США, вочевидь, передбачене прискорене членство в НАТО або обов'язкові гарантії безпеки від західних партнерів.

Нагадаємо, НАТО збільшить кількість боєздатних формувань - ЗМІ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним
Президент США поговорив із лідерами Німеччини, Італії, Франції і Британії .
"Ніхто не застрахований, якщо Росія вторгнеться в Україну", — посол України в США "Ніхто не застрахований, якщо Росія вторгнеться в Україну", — посол України в США
За словами Оксани Макарової, Путін не може змиритися з тим, що українці вибрали шлях демократичної держави з європейськими прагненнями.
Естонія першою у ЄС прийняла рішення із закликом до країн ООН про закриття неба над Україною Естонія першою у ЄС прийняла рішення із закликом до країн ООН про закриття неба над Україною
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив про рішення Естонії.
Loading...
Load next