Новий президент Фінляндії склав присягу

Новий президент Фінляндії склав присягу

Новий президент Фінляндії Александер Стубб приступив до виконання своїх обов’язків.

Про це повідомляє Helsingin Sanomat.

Церемонія з нагоди інавгурації нового президента відбувається у фінському парламенті.

Я, Кай-Йоран Александер Стубб, обраний народом Фінляндії президентом республіки, заявляю, що у ролі президента я буду щиро і сумлінно дотримуватися конституції та законів республіки, і я всіма силами буду сприяти успіху фінського народу, – заявив Стубб під час присяги.

Стубб став 13-м президентом Фінляндії.  У своїй першій промові перед парламентом він виступив за мир і національну єдність. 

Головне завдання президента республіки – забезпечити збереження миру у Фінляндії за будь-яких обставин. Я обіцяю це зробити, але коли ситуація стане складною, я також готовий прийняти важкі рішення, щоб гарантувати безпеку нашої країни, – сказав Стубб.

За його словами, повномасштабне вторгнення Росії в Україну завершило епоху після холодної війни.

Ми переживаємо моменти 1918, 1945 і 1989 років нашого покоління. Період, коли ми розуміємо, що світ перебуває в перехідному стані, але ще не знаємо, куди він приведе. Відбувається перерозподіл влади, за який борються і на глобальному Заході, і на Сході, і на Півдні, – зазначив він.

Стубб змінив колишнього президента Саулі Нііністьо, який пішов у відставку після двох шестирічних термінів.

Нагадаємо, Умєров затвердив план заходів з реалізації програми співробітництва з НАТО на 2024 рік

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Відома людина-неполітик або чинний президент: медіаексперт припустив, хто стане наступним лідером держави Відома людина-неполітик або чинний президент: медіаексперт припустив, хто стане наступним лідером держави
Він підкреслив, що наразі в медіа стало дуже багато Дмитра Гордона.
Українська стіна: будівництво держкордону на ділянках із Росією та Білоруссю Українська стіна: будівництво держкордону на ділянках із Росією та Білоруссю
Монастирський закликав ВР передбачити 17 млрд грн у бюджеті-2022 на будівництво держкордону на ділянках із Росією та Білоруссю.
Loading...
Load next