Ексвласники «ПриватБанку» хочуть знову оскаржити націоналізацію

Ексвласники «ПриватБанку» хочуть знову оскаржити націоналізацію

14 березня 2024 року Господарський суд Києва після тривалої перерви має розглянути справи за позовом колишніх власників «ПриватБанку» Ігоря Коломойського та компанії Triantal Investments (зареєстрована на Кіпрі) до державного «ПриватБанку».

Про це повідомляє пресслужба банку.

Через майже вісім років після націоналізації ПриватБанку, ексвласники втретє спробують скасувати націоналізацію та визнати недійсними договір купівлі-продажу акцій банку державою. Згідно з матеріалами справи, до націоналізації банку, Коломойському належало 41,7% акцій банку, а компанії Triantal - 16,6%. Позов з вимогою визнати недійсним договір купівлі-продажу акцій банку та повернути їх колишнім власникам було подано ще у лютому 2019 року, - йдеться у повідомленні.

До прийняття Закону 590-ІХ (так званого «антиколомойського закону») у 2020 році позов розглядали достатньо швидко, судові засідання відбувались майже щотижня, а після цього розгляд справи неодноразово відкладався, а судові засідання не проводилися.

«Компанія «Triantal Investments» зареєстрована на Кіпрі та визначена як пов'язана з ексвласниками.

Нагадаємо, На підконтрольну Україні територію повернули ще 3 дітей

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні у справі "ПриватБанку" заочно заарештували екс-голову правління Олександра Дубілета В Україні у справі "ПриватБанку" заочно заарештували екс-голову правління Олександра Дубілета
ВАКС заочно заарештував колишнього голову правління "ПриватБанку" Олександра Дубілета, який підозрюється в розкраданні у великих масштабах в Україні і переховується в Ізраїлі.
Захоплення Кабміну: колишнього бійця "Айдару" взяли під варту Захоплення Кабміну: колишнього бійця "Айдару" взяли під варту
Для адвокатів Прохнича рішення суду виявилося несподіваним. Вони вимагали для затриманого цілодобовий домашній арешт, на можливість лікування чи реабілітацію. 
Loading...
Load next