Шукачі притулку в Німеччині отримуватимуть допомогу на платіжні картки

Шукачі притулку в Німеччині отримуватимуть допомогу на платіжні картки

У п'ятницю німецький парламент схвалив закон про запровадження платіжних карток для шукачів притулку – системи, яка має обмежити виплату допомоги готівкою і зробити країну менш привабливою для мігрантів.

Про це повідомило агентство АР.

Канцлер Олаф Шольц і глави 16 земель Німеччини погодилися запровадити цю систему на початку листопада, але керівній коаліції знадобився час до минулого тижня, щоб узгодити розбіжності та деталі.

У результаті законопроєкт був схвалений переважною більшістю голосів у нижній палаті парламенту Бундестазі.

Він передбачає, що шукачі притулку отримуватимуть допомогу на картку, яку можна буде використовувати для розрахунків у місцевих магазинах і сервісах.

Вони зможуть знімати лише обмежену кількість готівки і не зможуть переказувати гроші за межі Німеччини. 

Це роблять для того, щоб запобігти відправленню грошей родичам і друзям мігрантів за кордон або контрабандистам.

Ухвалений закон надає місцевим органам влади свободу дій у прийнятті рішень щодо винятків і кількості готівки, яку можуть зняти шукачі притулку.

Ставлення до міграції в Німеччині стало жорсткішим після прибуття великої кількості шукачів притулку на додаток до біженців з України, і німецька влада намагається знайти для них житло.

Минулого року кількість осіб, які подали прохання про притулок в Німеччині, зросла до понад 350 тисяч, що трохи більше ніж на 50% порівняно з позаминулим роком.

Найбільше шукачів притулку прибуло з Сирії, за ними йдуть громадяни Туреччини та Афганістану.

Нагадаємо, Ситуація на лінії зіткнення на півдні залишається досить складною - Гуменюк

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Уряд Німеччини опублікував перелік зброї, що готується до передачі Україні Уряд Німеччини опублікував перелік зброї, що готується до передачі Україні
Рашисти відправляться на концерт Кобзона від 30 артилерійських установок Gepard, комплексів ППО IRIS-T SLM і бронетранспортерів М113.
Loading...
Load next