У Львівському онкоцентрі відкрили нову консультативну поліклініку

У Львівському онкоцентрі відкрили нову консультативну поліклініку
Більше можливостей для сучасного та ефективного лікування. У новій консультативній поліклініці, яку відкрили в онкологічному центрі є 20 діагностичних кабінетів.

Більше можливостей для сучасного та ефективного лікування. У новій консультативній поліклініці, яку відкрили в онкологічному центрі є 20 діагностичних кабінетів. Деякі з них обладнані такими аппаратами, аналогів яких немає в Україні.

Директор Львівського онкоцентру Ігор Ковальчук розповідає: «На обладнання витратили біля 12 млн. доларів на сьогоднішній день. Це надзвичайно велика сума. Є апарати одиничні, яких немає на сьогоднішній день в Україні».

Особливо відзначають лікарі цифровий мамограф, з допомогою якого можна визначити навіть найменші пухлини грудей. А це дуже важливо, так як ця хвороба на сьогодні посідає одне з перших місць серед поставлених онкологічних діагнозів в Україні.

Ігор Ковальчук каже: «Це апарат експерт-класу, який дає можливість побачити пухлинку наприклад в грудній залозі величиною в сірникову головку. Повірте мені, таких жінок є дуже багато. Ми кожного року проводимо діагностику з виїздами на район і ці хворі приїжджають сюди на мамографічне обстеження. Після 45 років кожна жінка має зробити мамографію, хоча в молодому віці пухлини також спостерігаються».

Андрій Москва додає: «Він є цифровий. Нема потреби для записування плівки. Це обладнання дозволяє передавати цифрову інформацію безпосередньо в онлайн-режимі до спеціаліста мамолога, а якщо потрібно до радіолога, хіміотерапевта. Тобто це є такий мультидисциплінарний підхід в нашому онкологічному лікуванні».

Окрім того, у поліклініці є кабінети усіх необхідних вузьких спеціалістів. Це дозволяє пацієнтам пройти весь спектр обстежень в межах одного дня і отримати відповідний діагноз.

Завідувач поліклінічного відділення Львівського онкоцентру Андрій Москва зазначає: «В нас є на місці цитолог, який досліджує морфологію онкологічної патології. Є тут можливість операції амбулаторної, тобто пацієнта не потрібно кудись госпіталізовувати, витрачати зайві кошти на стаціонарне лікування. Він може сюди прийти і в межах одного дня ми можемо провести біопсію і пацієнт йде додому».

Ігор Ковальчук додає: «Хворим вже не потрібно бігати, як раніше, з Єфремова сюди для консультації. Все є на місці. Обладнання стоїть  надсучасне, експерт-класу, найвищого європейського рівня. Все це, завдячуючи Світовому банку».

Окрім поліклінічного відділення, згодом відкриють і стаціонарне, яке наразі знаходиться на стадії ремонту. Його планують завершити впродовж 3 місяців. Додамо, що загальна сума коштів по 2 чергах відділень складає майже 15 мільйонів гривень.

Авторка: Ірина Цвігун

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Були в Італії та невакциновані: на Житомирщині підтвердили два нових випадки "Омікрону" Були в Італії та невакциновані: на Житомирщині підтвердили два нових випадки "Омікрону"
Штам вірусу SARS-CoV-2 «Омікрон» був вперше виявлений у Південно-Африканській Республіці.
Смертність від COVID в Україні й досі залишається високою: 202 померлих за добу Смертність від COVID в Україні й досі залишається високою: 202 померлих за добу
Станом на 21 травня в Україні від початку світової пандемії зареєстровано понад 2,1 мільйона випадків зараження коронавірусом.
Loading...
Load next