У Саудівській Аравії через спеку кількість загиблих паломників перевищила 1000

У Саудівській Аравії через спеку кількість загиблих паломників перевищила 1000

Кількість загиблих від спеки під час цьогорічного паломництва (хаджу) до Мекки перевищила 1000 осіб.

Про це повідомляє Barron`s із посиланням на AFP.

Зазначається, що більше половини загиблих були незареєстрованими віруючими. Так, із 658 загиблих у Саудівській Аравії 630 осіб не мали реєстрації, розповів арабський дипломат. Серед жертв, про яких стало відомо у четвер, 58 осіб були із Єгипту.

Загалом близько 10 країн повідомили про 1081 смерть під час паломництва у Мецці. Дані про загиблих надійшли через офіційні заяви або від дипломатів.

На початку тижня Національний метеорологічний центр країни повідомив про максимальні 51,8 град. за Цельсієм у Великій мечеті у Мецці.

Окрім Єгипту, смертельні випадки під час хаджу підтвердили також Малайзія, Пакистан, Індія, Йорданія, Індонезія, Іран, Сенегал, Туніс та Іракський Курдистан, хоча у багатьох випадках влада не назвала причину загибелі своїх громадян.

Друзі та родини у середу розшукували паломників, які досі вважаються зниклими безвісти, йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, Загарбники на ТОТ почали нову хвилю конфіскації транспорту у цивільних - ЦНС

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Помер дисидент та літературознавець Іван Дзюба: йому було 90 років (відео) Помер дисидент та літературознавець Іван Дзюба: йому було 90 років (відео)
Іван Михайлович Дзюба був видатним українським літературознавцем, літературним критиком, громадським, державним і політичним діячем, академіком НАН України, Героєм України (2001).
На Тернопільщині знайшли рештки молодика: хлопець зник 17 років тому (фото) На Тернопільщині знайшли рештки молодика: хлопець зник 17 років тому (фото)
Впродовж кількох днів правоохоронці Підволочиського району спільно із мешканцями громади намагалися розшукати на стихійному сміттєзвалищі рештки юнака, який 17 років тому пішов з дому та не повернувся.
На Одещині поліцейські застрелили чоловіка, який посеред села стріляв із рушниці (відео) На Одещині поліцейські застрелили чоловіка, який посеред села стріляв із рушниці (відео)
Під час переговорів із поліцейськими чоловік кілька разів вистрілив у їхній бік. На контакт із правоохоронцями нападник не йшов та вдерся до будинку, де мешкає жінка з дітьми.
Loading...
Load next