На вул. Лисенка відреставрували «плющеву» браму (фото)

На вул. Лисенка відреставрували «плющеву» браму (фото)
Ще одну історичну браму у місті вдалося відновити в рамках міської програми співфінансування разом із мешканцями. Цього разу фахівці працювали з дверима будинку на вулиці Лисенка, 32.

Як розповів реставратор Ростислав Малецький, реставрації вимагала одна сторона коробки дверей, яка зігнила. Про це інформує пресслужба Львівської міськради.

Ця брама, як і інші, була занедбаною із втраченими декоративними елементами. Так, у ній були пошкоджені місця врізок замків. Також ми реставрували елементи нащільних планок. Окрім того, заміни вимагали цокольні дошки, - каже фахівець.

Окрім цього, замінили замки, які були зірвані, відновили шпінгалети, а також переклеїли та оновили тахлі.

Ще одна особливість дверей — елементи плюща на декоративних елементах.

Реставраційні роботи  брами обійшлись майже у 58 тис. грн, з яких мешканці оплатили 30% (близько 17 400 грн), іншу частину покрив бюджет міста.

Читайте також
Музей «Тюрма на Лонцького» у Львові через пожежу зазнав сильних збитків (відео) Музей «Тюрма на Лонцького» у Львові через пожежу зазнав сильних збитків (відео)
Вчора, 22 квітня, у Львові у приміщенні Національного музею "Тюрма на Лонцького", колишньої в’язниці КДБ та Гестапо сталась велика пожежа. Через загорання історичний об'єкт зазнав великих збитків.
Святкування Петра і Павла у Гарнізонному храмі Львова: особливості свята та майбутнє храму (відео) Святкування Петра і Павла у Гарнізонному храмі Львова: особливості свята та майбутнє храму (відео)
У Гарнізонному храмі нині відзначали день святих апостолів Петра і Павла, а ще їхній храмовий празник.
Loading...
Load next