Одеського ексвійськкома Борисова судитимуть за відпочинок на Сейшелах та в Іспанії замість служби

Одеського ексвійськкома Борисова судитимуть за відпочинок на Сейшелах та в Іспанії замість служби

Досудове розслідування щодо колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який замість служби відпочивав на Сейшельських Островах, завершено. Він постане перед судом.

Про це повідомляють Державне бюро розслідувань і Офіс генпрокурора 11 липня.

Правоохоронці не називають імені фігуранта. Однак згідно з матеріалами справи, йдеться про Євгена Борисова.

Експосадовцю інкримінують нез’явлення на службу без поважних причин, вчинене в умовах воєнного стану; ухилення від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану; використання завідомо підробленого документа.

Слідство встановило, що 2 грудня 2022 року колишній керівник Одеського ОТЦК та СП не з’явився вчасно на службу і ухилявся від її проходження до 16 грудня 2022 року. Як підтвердження поважної причини свого нез’явлення він надав завідомо підроблений документ. Це була виписка з медичної карти денного стаціонару про нібито перебування з 2 по 16 грудня 2022 року на лікуванні у медзакладі, начебто затверджена керівництвом лікарні, без прізвища лікаря та його посади.

19 грудня 2022 року, перебуваючи на стаціонарному лікуванні у військовій частині, колишній військком ввів лікуючого лікаря в оману та обманним шляхом отримав переводний епікриз із медичної карти стаціонарного хворого з рекомендацією щодо направлення на лікування за кордон.

При цьому слідчі встановили, що з грудня 2022 року по січень 2023 року Борисов відпочивав зі своєю матір’ю та дружиною у Республіці Сейшельські Острови та Королівстві Іспанія.

В ОГП нагадали, колишній одеський військком перебуває під вартою. До суду скеровано обвинувальний акт стосовно експосадовця за фактом незаконного збагачення на понад 142 млн грн.

Колишньому одеському військкому вже було повідомлено про підозри:

  • у набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи (ст. 368-5 КК України);
  • у нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану – вчиненні кримінального правопорушення (ч. 5 ст. 407 КК України);
  • в ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 409 КК України).

Нагадаємо, Польща не збиватиме російські ракети над Україною без рішення НАТО - глава Міноборони

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Одесі суд арештував "педагога-логопеда", яка розбещувала малолітніх дітей для свого чоловіка (фото) В Одесі суд арештував "педагога-логопеда", яка розбещувала малолітніх дітей для свого чоловіка (фото)
Одеський суд арештував підозрювану у розбещенні неповнолітніх, яка під приводом індивідуальних занять із дошкільної підготовки, вчиняли над малолітніми дітьми сексуальне насильство. Жінка підбирала та змушувала діток до участі у сексуальних іграх зі своїм 57-річним чоловіком.
Loading...
Load next