За гроші переправляв ухилянтів за кордон: На Закарпатті затримали депутата міськради

За гроші переправляв ухилянтів за кордон: На Закарпатті затримали депутата міськради

На Закарпатті затримали депутата міської ради в прикордонному містечку Берегові, чоловік переправляв ухилянтів за кордон за грошову винагороду.

Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури на організації незаконного переправлення чоловіків через кордон викрито та затримано депутата Берегівської міської ради. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ.

Слідством встановлено, що підозрюваний налагодив схему незаконного перетину держкордону громадянами призовного віку. Зазначається, що після знаходження "клієнтів" депутат координував їхні подальші дії для успішної реалізації плану.

Зокрема, надавав вказівки щодо поселення чоловіків у готель на території Берегова та повідомляв про час і спосіб майбутнього переправлення. На заздалегідь узгодженому місці громадян чекав трансфер і відвозив до прикордонних територій. Вартість таких "послуг" складала 7000 доларів США з особи, - заявили в прокуратурі.

Депутата затримали при одержанні 14 тисяч доларів США. Це була оплата за переправлення двох громадян, яке фігурант організував напередодні.

Суд вже обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою із можливістю внести 908 тис. грн застави. Також правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до цієї схеми.

Нагадаємо, Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня державності

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Спільник Семенченка вийшов із СІЗО під заставку 5 млн грн
Євген Шевченко, підозрюваний у справі створення "приватної військової компанії" разом із депутатом Семеном Семенченком, вийшов із слідчого ізолятора під заставу в 5 мільйонів гривень.
Вперше в Україні народного депутата судитимуть за кнопкодавство (відео) Вперше в Україні народного депутата судитимуть за кнопкодавство (відео)
Позафракційний нардеп Владислав Поляк став першим депутатом, який підпадає під дію закону про криміналізацію неособистого голосування - кнопкодавства.
Loading...
Load next