Основи якісного сервісу: як проходять курси для офіціантів в Австрії? (відео)

Основи якісного сервісу: як проходять курси для офіціантів в Австрії? (відео)

Зараз дівчата, які проходять безкоштовні навчання для українців з сервісу в Австрії, практикуються, як правильно підійти до гостей, подати меню, прийняти замовлення, винести страви, прибрати зі столів. Тобто відшліфовують до автоматизму основну роботу в якості офіціантів.

Вони також вчаться сервірувати столи, робити різноманітні напої - каву, коктейлі, прибирати столи тощо. Тобто вся робота офіціантів за європейськими стандартами.

Усі учасники просто чудові, дуже дружні і я обожнюю їх, — запевняє викладачка з сервісу Верена.

Зараз вони ще й відпрацьовують правильну презентацію та подачу вин та просекко.

А ось тут дівчата навчаються різноманітних технік і форм декоративного складання серветок. На пару навчають і мене, — додає журналістка.

Навчання реально круте, воно цікаве, різноманітне, ми використовуємо дуже багато практики. Тобто є інформація, вона надається, але через те що цей курс скорочений – 4 тижні тільки, то більше практики, тому що вона нам знадобиться в подальшому в нашій роботі, — зазначає учасниця проєкту Катерина Орловська.

А ось Юнона навчала мене, як правильно взяти в одну руку одразу дві тарілки. У неї аж 18 років досвіду у сфері сервісу, тож з таким завданням вправляється дуже легко. Не те що я, — каже Богдана Струк.

Сюди вона приїхала з Польщі, куди тікала від війни з рідного Харкова. Подібних історій тут багато. Чимало є й тих, хто приїхали на цю навчальну програму в Австрію, бо втратили роботу через бойові дії, а сидіти без діла просто не могли. 

Дуже велика можливість для нас, для перспективних людей, молодих людей, які хочуть розвиватися. З настанням війни, от, наприклад, я втратила роботу…. І дуже дякую австрійському народу, — зазначає учасниця проєкту Тетяна Данішура.

До речі, практикуються учасники проекту і щодня в ресторані готелю. Підготовка залу до трапези, подача страв, прибирання - усе це закріплено за ними. Та їм потрібно опанувати не лише усі базові навички з сервісу, але й вчити мову. Без неї офіціантам працювати, звичайно ж, дуже важко. З цим їм допомагає Верена, яка кожного дня штудіює з учасниками професійну лексику. Окремо займаються з ними і викладачі німецької, які роблять усе можливе, щоб українці були готові до роботи. Нагадаємо, одразу по завершенню курсів усіх учасників проєкту влаштовують на 3 місяці на роботу в готелі західної Австрії.

Маркус і я, ми маємо дуже хорошу мережу, ми знаємо кожен готель, ми маємо глибокі зв’язки. І це є пряма комунікація. Я телефону, питаюся, які працівники їм потрібні, підбираю людину. Я також дивлюся, які учасники хочуть працювати разом. Для мене це дуже важливо. Тому що я знаю, що коли ви перебуваєте в іншій країні і ви окремо, це не дуже добре. Тому я стараюся, щоб сім’ї, друзі залишалися в одному населеному пункті і в одному готелі, — додає координатор програми Арбен Беріша.

Вони проживають при тих готельно-ресторанних комплексах, де вони влаштовані. Проживання і харчування забезпечується приймаючою стороною на тих 3 місяці. Якщо їм підійдуть умови і вони підійдуть працедавцям, то вони зможуть продовжити свій контракт на зимовий період, — каже керівник Школи гостинного сервісу «HoReCa School» Михайло Шевелюк.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Здійснення мрії: добрі справи роблять і під час війни (відео) Здійснення мрії: добрі справи роблять і під час війни (відео)
Львівський тік-токер Роман Мироненко здійснив мрію 9-річної Софійки з Миколаївщини, відвідавши її у лікарні. Він заспівав їй пісню і вони записали відео у Тік-Ток
Прихисток у області для переселенців на Львівщині (відео) Прихисток у області для переселенців на Львівщині (відео)
Найбільше вільних місць зараз у Яворівському та Золочівському районах – 4 та 3 тисячі відповідно .
Loading...
Load next