У програмі добровільного повернення з Чехії можуть узяти участь літні та тяжкохворі люди - Клименко

У програмі добровільного повернення з Чехії можуть узяти участь літні та тяжкохворі люди - Клименко

Участь у пілотному проєкті добровільного повернення українців на Батьківщину, який нещодавно був запущений у Чехії, можуть узяти люди похилого віку та ті, хто має серйозні проблеми зі здоровʼям.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко за результатами роботи у Празі на спільних консультаціях урядів України та Чехії.

Окрема вдячність за запуск та фінансування програми добровільного повернення громадян до України. Вона доступна для людей похилого віку й осіб, які мають серйозні проблеми зі здоровʼям. У разі їх бажання повернутися додому, Чехія профінансує переїзд, - зазначив він.

Клименко під час перебування у Чехії провів двосторонню зустріч із першим віцепремʼєр-міністром та міністром внутрішніх справ цієї країни Вітом Ракушаном.

Предметна, відверта та плідна розмова. Обговорили чимало питань, серед яких міграційна політика, співпраця у сфері боротьби зі злочинністю, матеріально-технічне забезпечення підрозділів системи МВС, зокрема тих, які несуть службу в зоні бойових дій, - розповів міністр.

Очільник МВС нагадав, що попередня зустріч із Ракушаном відбулась у березні у Львові. За його словами, усі тодішні домовленості вдалося виконати упродовж трьох місяців активної співпраці.

Клименко подякував чеським колегам за ініціативність, підтримку, активний та результативний діалог.

Нагадаємо, Для відновлення ДніпроГЕС потрібно три роки - Укргідроенерго

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Виписка з пологового під час війни - історія на майбутнє (фото) Виписка з пологового під час війни - історія на майбутнє (фото)
У сім'ї одного з київських захисників – поповнення. В українського поліцейського народився син, але забирати рідних з пологового довелося в умовах війни.
З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео) З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео)
Учасники групи «Капутін» з 2014 року влаштовують у Чехії різні акції протесту проти російського впливу у Європі.
Loading...
Load next