У румунському порту відкриють нову якірну стоянку для експорту українського зерна

У румунському порту відкриють нову якірну стоянку для експорту українського зерна

У румунському чорноморському порту Констанца у вересні планують відкрити додаткову якірну стоянку для експорту українського зерна.

Про це повідомив генеральний директор Українського Дунайського пароплавства (УДП) Дмитро Москаленко.

Рішення про відкриття додаткової якірної стоянки озвучили румунські представникии під час онлайн-зустрічі у форматі Quint за участю представників Європейської комісії, уряду США, Уряду Республіки Молдова, Румунії та України.

Зазначається, що минулого року УДП було одним з ініціаторів створення якірної стоянки у Констанці. За словами Москаленка, потужності терміналів порту не вистачало для перевалки зернового потоку з України. На той час у порту перебувало до 600 барж з зерном, очікування на вивантаження могло тривати 30-40 днів.

Наразі флот УДП знову повертається до перевезень зерна з українських портів до Констанци. Поява якірної стоянки це можливість посилити конкурентні переваги дунайського напряму експорту, - написав гендиректор УДП.

Водночас Москаленко наголосив, що експорт українських зернових через Дунай збережеться лише у випадку здешевлення усіх складових логістичного ланцюга. Він додав, що порівняно з минулим роком ставки фрахту на річкові перевезення з України в Румунію знизились втричі.

Працюємо над зменшенням тарифу на залізничні перевезення до Ізмаїлу. Слово за румунськими партнерами. Проєкт стоянки буде успішним, якщо суттєво скоротити витрати на обробку вантажу. Наша спільна задача, щоб зерновий експорт через Дунай витримував конкуренцію з Одеськими портами, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Україна та Чехія уклали угоду про співпрацю в боротьбі зі злочинністю

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Прем'єр Румунії приїде в Київ Прем'єр Румунії приїде в Київ
В Румунії автобус з українцями потрапив у ДТП: двоє людей загинули (фото) В Румунії автобус з українцями потрапив у ДТП: двоє людей загинули (фото)
На румунсько-угорському кордоні у смертельну ДТП потрапив мікроавтобус, який перевозив українців. Внаслідок аварії постраждало 15 людей, двоє українців загинули, а ще двоє перебувають у важкому стані.
На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол
Громадянин Румунії скоїв вбивство у Німеччині та намагався уникнути покарання через, що і знаходився у міжнародному розшуку.
Loading...
Load next