Україна та Чехія уклали угоду про співпрацю в боротьбі зі злочинністю

Україна та Чехія уклали угоду про співпрацю в боротьбі зі злочинністю

Сьогодні між урядами України й Чеської Республіки було підписано угоду про співробітництво у сфері боротьби зі злочинністю і забезпечення публічного порядку та безпеки.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Співпраця з чеськими колегами у напрямку боротьби зі злочинністю є однією із найактивніших серед країн Європи. Лише з початку цього року між поліцейськими відомствами України та Чеської Республіки здійснено більше 2000 контактів, - зазначив він.

За словами Клименка, українські та чеські правоохоронці успішно втілюють проєкт "Кібербезпека", беруть участь в роботі Ukrainian Task Force, створеної на базі Європолу для запобігання випадкам торгівлі людьми.

Попередня угода між нашими урядами у цій сфері була укладена понад 25 років тому. За цей час змінилось законодавство та розпочали роботу нові правоохоронні органи. Оновлена угода забезпечує співпрацю у сфері попередження, виявлення та боротьби зі злочинністю. Активізує процес обміну інформацією та реагування на виклики, які стоять перед нашими державами, - наголосив Клименко.

Нагадаємо, Для відновлення ДніпроГЕС потрібно три роки - Укргідроенерго

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next