Німеччина планує вдвічі зменшити видатки на військову допомогу Україні у 2025 році

Німеччина планує вдвічі зменшити видатки на військову допомогу Україні у 2025 році

Уряд Німеччини планує затвердити компромісний варіант бюджету країни на 2025 рік, який місяцями не могли ухвалити через внутрішні суперечності. У ньому, зокрема, передбачено зменшення видатків на військову допомогу Україні.

Про це повідомляє Reuters.

Очікується, що новий бюджет допоможе країні подолати розрив у 17 мільярдів євро між прогнозованими витратами та доходами. Так, Берлін уникне рецесії на початку року, а втім, економічне зростання буде значно нижчим, ніж передбачалося.

Окрім цього, бюджет на 2025 рік містить середньострокові фінансові планування до 2028 року — саме тоді вичерпається спеціальний фонд збройних сил Німеччини, призначений для досягнення мінімальних цілей НАТО щодо витрат.

Reuters пише, що бюджет на наступний рік буде менш щедрим для України, оскільки уряд має намір скоротити військову допомогу країні з 8 млрд євро у 2024-му до 4 млрд у 2025-му.

Також Бундестаг планує ухвалити додатковий бюджет на поточний рік на 11 млрд євро додаткових позик, що загалом становитиме 50,3 мільярда євро чистих запозичень.

Нагадаємо, ДБР повідомило про підозру ексглаві МВС Захарченку

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next