Литва закликала ЄС прискорити відмову від імпорту російського скрапленого газу

Литва закликала ЄС прискорити відмову від імпорту російського скрапленого газу

Литва та ще 12 країн-партнерів закликали Європейський Союз швидше відмовитися від російського скрапленого природного газу після того, як у травні Європа вперше за останні два роки імпортувала більше блакитного палива з РФ, ніж США.

Про це повідомляє LRT.

На неформальному засіданні Енергетичної ради в Угорщині цього тижня Литва та 12 інших країн блоку закликали до подальших обговорень для пошуку конкретних шляхів відмови від імпорту російського скрапленого природного газу і запропонували Європейській комісії розробити план дій.

Ми маємо мобілізувати наші зусилля і шукати заходи для подальшої диверсифікації енергопостачання та якнайшвидшої відмови від імпорту російського СПГ. За останні два роки ми досягли значних результатів у скороченні використання викопного палива і швидкому розвитку відновлюваної енергетики, - сказала заступниця міністра енергетики Інга Жиліене.

Раніше газета Financial Times повідомляла, що російський газ становив 15% від загального обсягу газу, включаючи скраплений, імпортованого ЄС та іншими європейськими країнами в травні, а американський - 14%.

Нагадаємо, В іранських "Шахедах" виявили деталі, які виготовляла польська компанія

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next