В Україні змінили форму квитка на автобусні маршрути

В Україні змінили форму квитка на автобусні маршрути

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури затвердило нову форму автобусного квитка.

Про це повідомили в пресслужбі міністерства.

Як йдеться в повідомленні, тепер квиток може бути довільної форми, головне — щоб були відображені основні атрибути, яких потребують пасажири та які вимагає профільне законодавство.

Чинності зміни набирають через три місяці з дня офіційної публікації – тобто 19 жовтня. За цей час перевізники зможуть підготуватися до використання оновленої форми квитка, –  заявили в міністерстві.

Серед основних змін:

  • скасовано норму щодо кольору та розміру квитка, тарифних зон, залежно від виду сполучення. Тепер не має значення, якого кольору та розміру буде квиток – головне наявність обов’язкових елементів.
  • визначено обов’язкові реквізити – це інформація про маршрут, вартість проїзду, реєстраційний номер квитка, час та дату відправлення і прибуття рейсу, інформація про перевізника та оператора автоматизованої системи обліку оплати проїзду, дані про страхування. Також серед обов’язкових реквізитів – строк/термін дії квитка, якщо на маршруті діє автоматизована система обліку оплати проїзду.

Також, як йдеться в повідомленні, оновлений наказ визначає, що електронний квиток може бути на телефоні чи будь-якому іншому цифровому гаджеті та є рівноцінним надрукованому квитку.

Нагадаємо, У Львові військовий посадовець незаконно збагатився на понад 12 мільйонів гривень

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео) COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео)
Український уряд прагне збільшити темпи вакцинації від коронавірусу. Для цього українцям вже почали пропонувати низку заохочень та привілеїв, таких як квитки на футбольні матчі, безкоштовний проїзд у громадському транспорті чи 50% знижки на поїздки у одному із сервісів таксі, який працює у 27 містах України.
Стало відомо, де побудують новий аеропорт на Закарпатті Стало відомо, де побудують новий аеропорт на Закарпатті
У Мукачеві планують за 2-3 роки збудувати новий аеропорт. У 2021 році з Державного бюджету вже виділили 30 мільйонів гривень на виготовлення проектної документації для летовища.
В Україні заборонили облаштовувати паркомісця на тротуарах
Кабінет міністрів змінив правила паркування транспортних засобів в країні. Зокрема, нововведені зміни передбачають заборону облаштовувати паркомісця на тротуарах.
Loading...
Load next