США ввели санкції проти російських хакерів угруповання CARR

США ввели санкції проти російських хакерів угруповання CARR

Міністерство фінансів США оголосило про запровадження санкцій проти двох керівників кіберзлочинного угруповання Cyber ​​Army of Russia Reborn (CARR), яке здійснює операції проти об’єктів критичної інфраструктури по всьому світу.

Про це повідомили в американському фінансовому відомстві.

Сполучені Штати ввели санкції проти Юлії Панкратової і Дениса Дегтяренка, двох членів російського хакерського угруповання Cyber ​​Army of Russia Reborn (CARR) за їхню роль у кіберопераціях проти критичної інфраструктури США, - йдеться в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що ці дві особи безпосередньо керують угрупованням. Відповідно, Панкратова є лідером групи, а Дегтяренко – головним хакером.

У Мінфіні США підкреслили, що діяльність CARR націлена на критично важливу інфраструктуру та «становить неприйнятну загрозу для наших громадян і наших спільнот із потенційно небезпечними наслідками».

З 2022 року CARR здійснює DDoS-атаки в Україні, а також інших західних країнах. Наприкінці 2023 року CARR почала проводити атаки на промислові системи управління кількох об’єктів критичної інфраструктури США та Європи. Зокрема проводилися маніпуляції з обладнанням промислових систем керування на об’єктах водопостачання, гідроенергетики, каналізації та енергетики.

Нагадаємо, До Українського легіону у Польщі набиратимуть через консульські установи

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото) Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото)
На карті показано, зокрема, розташування російських військ та техніки на території України.
Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT
Така активність може свідчити про те, що планування вторгення в Україну триває.
У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN
Планування евакуації на випадок надзвичайних ситуацій очолює Пентагон.
Loading...
Load next